Iași: Proiectul de amenajare a Bahluiului, pe mâna studenților

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste albia râului se vor construi poduri cu magazine de suveniruri, cafenele şi restaurante, iar pe mal vor fi fântâni arteziene
Peste albia râului se vor construi poduri cu magazine de suveniruri, cafenele şi restaurante, iar pe mal vor fi fântâni arteziene

Edilii orașului vor organiza un concurs de soluții pentru a doua etapă a proiectului de amenajare a râului Bahlui, care vizează partea de agrement.

Iaşi: Lucrările la Bahlui încep din primăvară

Iaşi: Bahluiul a intrat în casele din Dallas (GALERIE FOTO)

La concursul de soluții, sunt invitați să participe în special studenții de la Arhitectură, proiectul câștigător urmând a fi premiat cu 2.000 de euro.Ace;tia trebuie să propună soluţii pentru amenajarea mabarcaţiunilor uşoare, sau a spaţiilor comerciale.

„Vrem ca pe Splai Stâng, între Tudor Vladimirescu și Podu de Piatră să se dezvolte activități comerciale, iar la sfârșitul de săptămână circulația să fie închisă. PEntru aceasta vom organiza un concurs de soluții“, a spus președintele Consiliului Județean, Constantin Simirad.

Ședința de lucru s-a mutat ieri de la CJ la Primărie, acolo unde edilul șef a sugerat extinderea zonei care va fi amenajată turistic până la Pod Metalurgie.

„Am mai vorbit despre cum să arate amenajarea urbanistică a malurilor, care vor fi terenurile care vor fi date firmelor private“, a spus primarul Gheorghe Nichita.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite