Iaşi: Lucrările la Bahlui încep din primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste albia râului se vor construi poduri cu magazine de suveniruri, cafenele şi restaurante, iar pe mal vor fi fântâni arteziene
Peste albia râului se vor construi poduri cu magazine de suveniruri, cafenele şi restaurante, iar pe mal vor fi fântâni arteziene

La un an de când au lansat oficial proiectul, autorităţile vor semna mâine contractul pentru amenajarea râului.

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad vor semna mâine contractul de execuţie a lucrărilor de regularizare, reprofilare albie, decolmatare şi creştere a capacităţii de transport pe râul Bahlui cu firma Dimar din Bucureşti.

Societatea este cunoscută pentru contractele pe care le are cu statul, mai ales cu Ministerul Mediului. Deşi licitaţia a fost organizată încă din luna martie, edilii au tărăgănat proiectul din cauza numeroaselor contestaţii. „Lucrările în municipiul Iaşi vor dura 30 de luni, iar tot pachetul de obiective durează 54 de luni. Pentru că aveam resursa financiară asigurată şi pentru că firma a realizat o lucrare asemănătoare pe Dâmboviţa, sperăm să terminăm mai repede proiectul“, a spus Dan Cârlan, directorul Autorităţii pentru Inundaţii şi Managementul Apelor.

Diguri de apărare pe Bahlui
Lucrările vor fi efectuate pe o lungime de 11 kilometri, din dreptul complexului Metro, până la capătul opus. Deoarece contractul presupune întocmirea proiectului tehnic şi apoi execuţia lucrărilor, firma se va ocupa până în primăvară de proiectare. Firma va decolmata albia râului, va stabiliza malurile, va construi diguri de apărare pe malul drept în zona Cicoarei şi va reface parapeţii de apărare între Podul de Piatră şi cel din Tudor Vladimirescu.

Cafenele şi terase pe mal,  bărcuţe turistice pe apă
Şefii Consiliului Judeţean au semnat un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării pentru dezvoltarea agrementului în zonă. Pe baza acestui protocol, societatea Dimar va amenaja alei pietonale, bănci, fântâni arteziene şi va reface iluminatul public de-a lungul cursului.

Firma va construi poduri peste albia râului cu magazine cu suveniruri, cafenele, terase, restaurante, iar între Podul de Piatră şi cel din Tudor Vladimirescu, vor fi navigaţiuni uşoare de agrement şi sportive, precum şi internet wireless. „Infrastructura de agrement va fi asigurată abia la sfârşitul lucrărilor de regularizare a albiei râului“, a mai spus Cârlan.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite