Iaşi: Profesorii sunt nemulţumiţi de numărul mic de posturi titularizabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele didactice sunt foc şi pară pe concursul de titularizare. Anul acesta, din cele 1.745 de posturi, doar 29 sunt titularizabile în mediul urban, iar 153 în mediul rural.

Profesorii se înghesuie şi stau la cozi imense pentru a obţine un post în educaţie. În această dimineaţă, centrul de la Colegiul „Octav Băncilă" era plin cu persoane care sperau să prindă un post în învăţământ. Asta chiar dacă salariul li se pare mizer, iar posturile titularizabile prea puţine. „Sunt prea puţine locuri. În Tătăruşi, unde predau de 10 ani limba franceză este un singur loc. Doar dragostea pentru copii ne mai ţine la catedră, căci salariile sunt mizere, iar locurile disponibile sunt foarte puţine", spune Angelica Filip.

Citeşte şi:

Iaşi: Absolvenţii de facultăţi schimbă titularizarea pe job-uri în străinătate

Printre nemulţumirile cadrelor didactice se numără şi procedurile mult prea complexe pentru înscriere. „Este o adevărată birocraţie pentru un examen care de fapt nu este deloc aşa cum pare. Trebuie să completezi zeci de hârtii şi să vii cu dosare întregi la tine de multe ori chiar degeaba", spune iritată Alis Ciumaga, aflată în căutarea unui post de profesor de limba română, de preferinţă în oraş.

Peste 600 de candidaţi

Dosarele pentru titularizare pot fi depuşi în perioada 14-25 iunie, iar pe 14 iulie vor susţine examenul scris. Până în prezent, în cele trei centre şi-au depus dosarele 605 candidaţi. Cele mai multe dosare, 398 au fost depuse la Colegiul de Artă „Octav Băncilă".

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite