Iaşi: Profesoara de română care şi-a ucis învăţătorul va fi internată din nou la Spitalul de Psihiatrie Grajduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ramonei Croitoriu (41 de ani) i-a fost înlocuită ieri măsura obligării la tratament medical cu internarea medicală. Profesoara de română va ajunge din nou la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri la cererea ei.

În ianuarie 2011 Ramona Croitoriu a solicitat instanţei să-i înlocuiască măsura obligării la tratament medical cu internarea medicală susţinând că doar aşa ar putea să evite o nouă tragedie. „Vă rog să-mi aprobaţi internarea la Spitalul Grajduri, unde am mai stat patru ani, pe motivul că nu sunt capabilă să mă descurc în societate şi nu doresc să comit fapte antisociale. Donez spitalului şi garsonieră din Iaşi, precum şi bucată de teren din satul Topoliţa, pentru că nu sunt capabilă să am grijă de ele", a precizat Ramona Croitoriu în plângerea adresată instanţei.  Judecătoria Iaşi i-a admis ieri cererea.

Citiţi şi:

Iaşi: Profesoara de română care şi-a ucis învăţătorul, la un pas de libertate

În iulie 2005, profesoara de la Colegiul Naţional şi-a vizitat părinţii în comuna Grumăzeşti (judeţul Neamţ). În noaptea de 14 spre 15 iulie 2005 Ramona Croitoriu ar fi mers la o vecină şi a luat-o la bătaie. Aceasta a reuşit să scape, iar câteva minute mai târziu Croitoriu a intrat în casa fostului său învăţător Ioan Găină (70 de ani) pe care l-a ucis cu şapte lovituri de cuţit.

Fosta profesoară a fost reţinută la început sub acuzaţia de omor calificat, însă o expertiză medico-legală, care a fost făcută în timpul anchetei, a arătat că  nu a avut discernământ în momentul săvârşirii crimei şi că suferă de schizofrenie paranoidă .Astfel, ea a fost internată în 2005 la Spitalul de Psihiatrie Pădureni-Grajduri şi în acelaşi an a fost pensionată pe caz de boală. În septembrie 2009 Judecătoria Iaşi i-a înlocuit măsura internării cu obligarea la tratament medical.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite