Iaşi: Profesoara de română care şi-a ucis învăţătorul, la un pas de libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Profesoara de română care şi-a ucis învăţătorul, la un pas de libertate
Iaşi: Profesoara de română care şi-a ucis învăţătorul, la un pas de libertate

Magistraţii Judecătoriei au decis astăzi că Ramona Croitoriu, fost cadru didactic la Colegiul Naţional din Iaşi, să fie externată de la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri

După patru ani de la crima care a şocat o ţară întreagă Ramona Croitoriu (41 de ani) ar putea fi liberă. Judecătorii ieşeni au decis să-i înlocuiască măsura de siguranţă a internării medicale cu obligarea la tratament medical. „Expertiza medico-legală efectuată în acest caz i-a fost favorabilă clientei mele. S-a stabilit că are anumite tulburări comportamentale, dar nu atât de grave încât să rămână internată”, a precizat Eliza Pasat, avocata Ramonei Croitoriu. Dacă în zece zile procurorii nu vor ataca sentinţei fosta profesoară poate pleca acasă.


Vom decide luni dacă vom ataca sentinţa”, a declarat procuror Nadia Albu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. În iulie 2005, profesoara de la Colegiul Naţional şi-a vizitat părinţii în comuna Grumăzeşti (judeţul Neamţ).


În noaptea de 14 spre 15 iulie 2005 Ramona Croitoriu ar fi mers la o vecină şi a luat-o la bătaie. Aceasta a reuşit să scape, iar câteva minute mai târziu Croitoriu a intrat în casa fostului său învăţător Ioan Găină (70 de ani) pe care l-a ucis cu şapte lovituri de cuţit. Fosta profesoară a fost reţinută la început sub acuzaţia de omor calificat, însă o expertiză medico-legală, care a fost făcută în timpul anchetei, a arătat că  nu a avut discernământ în momentul săvârşirii crimei şi că suferă de schizofrenie paranoidă . Astfel, ea a fost internată în 2005 la Spitalul de Psihiatrie Pădureni-Grajduri şi în acelaşi an a fost pensionată pe caz de boală.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite