Iaşi: Procurorii anticorupţie, învinşi încă o dată de un fost poliţist bănuit de acte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi nu au reuşit să-i convingă nici pe judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) de faptul că ex-poliţistul Liviu Cernat, bănuit de luare de mită şi trafic de influenţă, ar trebui să stea după gratii. 

Citeşte şi: Iaşi: Inspectorul reţinut pentru trafic de influenţă nu prezintă pericol pentru ordinea publică

Judecătorii ICCJ au respins recursul procurorilor anticorupţie formulat împotriva deciziei Curţiii de Apel Iaşi prin care s-a respins propunerea de arestare preventivă a lui Liviu Cernat, ex-şeful Compartimentului Sisteme de Pază, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

Liviu Cernat este bănuit de anchetatori că în cursul lunii iulie ar fi pretins şi primit de la reprezentantul unei firme de pază suma de 1.000 de lei pentru a-i întocmi în regim de urgenţă documentaţia necesară obţinerii licenţei de funcţionare. Ulterior, în septembrie, i-ar mai fi pretins 3.000 de lei, lăsând să se înţeleagă, susţin cei de la DNA, că banii erau destinaţi unui ofiţer din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române care ar fi trebuit, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, să urgenteze emiterea licenţei solicitate. 

Procurorii mai arată că pe 22 septembrie Liviu Cernat a fost prins în flagrant după ce ar fi primit de la reprezentantul societăţii 2.000 de lei, din cei 3.000 pe care i-ar fi solicitat.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite