Iaşi: Inspectorul reţinut pentru trafic de influenţă nu prezintă pericol pentru ordinea publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorul Liviu Cernat, ex-şeful Compartimentului Sisteme de Pază din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Iaşi, a fost pus în libertate de magistratul Curţii de Apel Iaşi pentru că nu prezintă un pericol pentru ordinea publică. Tânărul este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă şi luare de mită.

Judecătorul Curţii de Apel Iaşi, care a decis pe 23 septembrie să respingă propunerea de arestare preventivă formulată de DNA în cazul lui Liviu Cernat, motivează că nu se impune ca fostul inspector să stea după gratii. Magistratul consideră că măsurile impuse lui Cernat pot asigura buna desfăşurare a anchetei. La luarea acestei decizii a contribuit şi conduita fostului inspector, poziţia sa socială şi faptul că şi-a dat demisia din Poliţie.

Liviu Cernat a fost reţinut pe 22 septembrie  de procurori după ce ar fi primit 2.000 de lei, din cei 3.000 lei solicitaţi de la administratorul unei firme de pază pentru a da un aviz necesar societăţii.


"În cursul lunii iulie 2010, inculpatul Cernat Liviu - Costel, în calitate de ofiţer de poliţie în cadrul I.P.J. Iaşi, a pretins şi primit de la reprezentantul legal al unei firme cu obiect de activitate pază şi protecţie suma de 1.000 lei pentru a întocmi în regim de urgenţă documentaţia de obţinere a licenţei de funcţionare pentru societatea comercială respectivă. În cursul lunii septembrie 2010, ofiţerul de poliţie i-a mai pretins denunţătorului şi suma de 3.000 lei, lăsând să se înţeleagă că aceşti bani sunt destinaţi unui ofiţer din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române care ar trebui, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, să urgenteze emiterea licenţei solicitate", se precizează într-un comunicat al DNA.

Mai citiţi şi:

Iaşi: Ex-poliţistul reţinut pentru luare de mită şi trafic de influenţă a fost pus în libertate (UPDATE)

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, denunţul în acest caz l-ar fi făcut tocmai şeful fostului inspector. Procurorii au făcut propunere de arestare, dar a fost respinsă de Curtea de Apel Iaşi. Judecătorul a decis ca Cernat să nu părăsească ţara 30 de zile. DNA  a făcut recurs.

"Clientul meu neagă acuzaţiile. Potrivit anchetatorilor, ar fi condiţionat obţinerea sau urgentarea obţinerii unei licenţe pentru o firmă de pază cu o sumă de bani. Cât au stat în birou, cei doi au discutat la distanţă unul faţă de celălalt iar domnul Liviu Cernat spune că nu a observat momentul în care denunţătorul i-a lăsat banii pe masă, lângă un calculator", a spus săptămâna trecută Dinu Şerban, avocatul lui Cernat.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite