Iaşi: Poliţiştii cercetaţi de superiori pentru că ar fi agresat un bărbat, în concediu medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În momentul în care oamenii legii se vor întoarce la serviciu vor afla la ce concluzie a ajuns Consiliul de Disciplină. Conducerea IJP Iaşi spune că cei doi riscă de la mustrare scrisă la destiuirea din Poliţie.

Superiorii poliţiştilor Sorin Enache şi Petru Gavrilaş, ambii agenţi la Secţia V, au anunţat că ancheta internă în cazul acestora a fost finalizată.

„Întrucât sunt în concediu, nu se poate continua procedura legală. Când vor reveni, se va întruni şi Consiliul de Disciplină care va stabili şi măsurile legale. O parte din cele sesizate în cazul lor se confirmă însă, având în vedere faptul că procedura este în desfăşurare, nu ne putem pronunţa asupra gradului lor de vinovăţie", a precizat subcomisarul Mădălin Ţăranu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

Citeşte şi: Iaşi: Ancheta în cazul poliţiştilor suspectaţi că ar fi agresat un bărbat, aproape de final

Iaşi: Poliţişti cercetaţi disciplinar pentru că ar fi agresat un bărbat

Totodată, conducerea Poliţiei Iaşi a dispus efectuarea unei anchete interne la nivelul Secţiei V. „Sunt vizate aspecte legate de managementul secţiei. Ancheta urmează să fie finalizată iar în funcţie de rezultate, conducerea inspectoratului va lua măsurile legale", a mai spus purtătorul de cuvânt al IJP Iaşi.

Cei doi oameni ai legii ar fi fost implicaţi într-un incident petrecut în noaptea de 7 spre 8 aprilie,  într-un local din zona Pieţei Nicolina. Aflaţi în timpul liber,poliţiştii s-ar fi întâlnit aici cu o cunoştinţă. La un moment dat, între cei doi şi o persoană fără adăpost care se afla în local s-ar fi iscat o altercaţie.

Avocatul Sorinel Colbu, care îl reprezintă pe agentul Sorin Enache, a precizat la scurt timp după demararea anchetei interne că omul legii nu ar fi avut niciun amestec în incidentul respectiv şi că persoana care s-a plâns că a fost agresată primisese mai multe amenzi de la poliţişti.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite