Iaşi: Piscina medicală ultramodernă de la Spitalul de Recuperare, închisă din cauza lipsei de personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bolnavii de la Spitalul de Recuperare nu pot beneficia de tratamentul în bazin pentru că nu sunt kinetoterapeuţi în unitatea medicală. Anul acesta, piscina nu va mai fi deschisă pentru publicul larg la sfârşit de săptămână, aşa cum era în anii anteriori.

De mai bine de jumătate de an, piscina Spitalului de Recuperare are lacătul pe uşă. Bazinul pentru renovarea căruia Primăria Iaşi a oferit 600.000 de lei în 2007 stă nefolosit din lipsă de personal medical.

„Pacienţii trebuie însoţiţi de kinetoterapeuţi la piscină, iar în momentul de faţă avem deficit şi pentru sălile obişnuite. O jumătate de oră la bazin cu kinetoterapeut ar însemna neglijarea a 4-5 pacienţi din săli. Ca bazinul să fie funcţional ar trebui să avem cam 4 kinetoterapeuţi, câte doi pe tură", spune doctorul Doru Baltag, directorul medical al Spitalului de Recuperare Iaşi.

De bazinul de 11 metri lungime şi 4 metri înălţime se puteau bucura anii trecuţi şi ieşenii care doreau să aibă parte de relaxare. Aceştia aveau acces doar la sfârşit de săptămână şi achitau 10 lei pe oră. Anul acesta însă şi aceştia vor avea interzis la piscina unităţii medicale.

Pacienţii înghesuiţi de la Spitalul de Recuperare Iaşi: „Ne vom interna post-mortem“ (VIDEO)

Iaşi: Bolnavii stau la rând pentru sănătate până în primăvară

„Ca să o deschidem pentru public ar trebui să schimbăm destul de des apa. Din experienţa anilor anteriori ştim că încasările obţinute nu acopereau cheltuielile cu schimbatul apei, curent, dezinfectare. Am putea s-o deschidem doar dacă ar fi multe persoane care să-şi facă abonament şi am avea astfel siguranţa că sunt clienţi. Noi abia putem acoperi cheltuielile salariale, nu ne permitem să mergem pe pierdere", explică doctorul Baltag.

În cadrul proiectului de renovare şi modernizare a bazinului, bolnavilor li s-a pregătit o piscină, saună, jacuzzi, duşuri subacvatice şi masaj, iar pacienţilor cu deficienţe locmotorii li s-a amenajat un culoar special cu două balustrade suport. Lucrările au durat un an, iar în mai 2008 aceasta a fost dată în folosinţă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite