Iaşi: Peste 100 de medicinişti au protestat împotriva fraudei din sistemul sanitar (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie au scandat timp de o oră, între 13.30 şi 14.30, în faţa instituţiei de învăţământ împotriva descentralizării examenului de rezidenţiat. 

Iaşi: Protest al medicilor de la Spitalul „Sf. Ioan“ în solidaritate cu asistenta de la Maternitatea Giuleşti

Înarmaţi cu pancarde şi megafoane, tinerii s-au revoltat şi deoarece bibliografia pentru examenul de rezidenţiat nu a fost publicată la timp. Materialul trebuia să fie făcut public în luna decembrie, următorul termen fiind pe 10 ianuarie, care nu a fost respectat.

image

Studenţii au huiduit şi au scandat „Vrem specialitate, nu localitate“, „Părerea noastră contează“ sau „Vrem bibliografie“. Tinerilor vor continua seria de proteste pentru a schimba modul de organizare a examenului de rezidenţiat, următorul fiind în luna noiembrie.

image

„Descentralizarea examenului ar creşte suspiciunea probelor şi şansele unor fraude. Cu subiecte unice şi o repartizare la nivel naţional exista un control.  Sperăm ca opiniile noatre să fie luate în considerare“, a spus Ovidiu Mitu, preşedintele Societăţii Studenţilor Medicinişti din Iaşi, care a organizat protestul.

VIDEO Protest cu ouă, îmbrânceli şi lozinci la Prefectura Iaşi: "Ne alungi din ţară. Javră ordinară!" (UPDATE)

„Descentralizarea examenului limitează posibilităţile de emigrare dintr-un centru de examen în altul. Îi asigur pe studenţi că testele de tip grilă vor fi la fel de serioase şi corecte“, a spus Maria Stamatin, prorector din cadrul UMF.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite