Iaşi: Pază 24 de ore din 24 la uşa copilului care şi-a ucis mama cu zece lovituri de ciocan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măsurile de protecţie de la Centrul de Plasament „Sf. Spiridon" din Târgu Frumos au fost sporite după ce Teodosian G. a fost externat de la Spitalul de Psihiatrie.

La începutul acestei săptămâni copilul-asasin a fost externat de la Socola. După ieşirea violentă pe care acesta a avut-o în cadrul unei întrevederi cu psihologul său, Margareta Herţanu, adolescentul a fost internat pentru expertize de specialitate la Socola.

Medicii, însă, au decis că acesta se poate reintegra în centrul de plasament în care a locuit din vara aceasta, de când şi-a ucis mama cu mai multe lovituri de ciocan.

Citeşte şi:

Iaşi: Psihologii avertizează: „Teodosian poate ataca oricând femeile“ (UPDATE)

Iaşi: Teodosian, copilul care şi-a ucis mama cu ciocanul, posibil să fie supus unei noi expertize psihiatrice

Iaşi: Copilul care şi-a ucis mama cu ciocanul ajunge zilnic pe mâna psihologilor de la „Socola“

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Iaşi susin că Teodosian a fost externat deoarece medicii au considerat că „este în limitele normalităţii". „Discuţii despre externarea tânărului erau încă de săptămâna trecută. Spitalul a considerat că e în limitele normalităţii. El a fost adus din nou la Centrul „Sf. Spiridon" şi s-a considerat de cuviinţă că soluţia cea mai bună este schimbarea echipei", a precizat Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi.

Postul de gardian, reînfiinţat

În ciuda situaţiei de „normalitate" prezentate de cei de la DGASPC, paza la Centrul unde este instituţionalizat Teodosian a fost sporită. „Noi am avut un post de gardian la acel centru, dar din cauza lipsei de bani a fost desfiinţat. Acum a fost reînfiinţat, paza fiind asigurată 24 de ore din 24. În general copiii din acest centru nu sunt sfinţişori. Ei dacă nu văd o uniformă, nu se comportă cum trebuie", a completat Tiberiu Bantaş.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite