Iaşi: Păgubiţii de la centură, cu locuinţele crăpate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Baraniuc arată crăpăturile din locuinţa sa de pe marginea şoselei de centură
Radu Baraniuc arată crăpăturile din locuinţa sa de pe marginea şoselei de centură

Sătenii vor primi despăgubiri pentru terenurile luate, dar ei spun că sumele care le revin sunt prea mici.

Radu Baraniuc este unul dintre proprietarii păgubiţi de lucrările la centură. Acesta are locuinţa plină de fisuri adânci, din temelie până în tavan, care s-au format de la utilajele muncitorilor. „Din cauza compactoarelor, toată casa s-a fisurat. Am încercat să umplu găurile cu spumă poliuretanică, dar nu le mai putem repara. Trebuie să o demolăm şi să o facem din nou“, a spus Radu Baraniuc. Bărbatul a încercat în zadar să ceară daune pentru a-şi repara casa. „Am trimis adrese şi a venit o comisie care a văzut, a dat din cap şi a plecat“, a spus nemulţumit localnicul din Uricani.

Iaşi: Exproprieri de criză la şoseaua de centură

Iaşi: Fără bani de centură, dar cu şosea aeriană (FOTO)

„Păgubiţi pe viaţă“
Oficialii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri i-au răspuns că nu-l pot despăgubi pentru stricăciunile provocate în urma lucrărilor la centură şi l-au pasat firmei contractate, Vega ’93 Galaţi. „Dacă deteriorarea locuinţei a avut loc în perioada execuţiei lucrărilor, vă rugăm să vă adresaţi SC Vega 93 SRL Galaţi, antreprenorul lucrării, care este, în conformitate cu prevederile contractului de execuţie, răspunzător de eventualele pagube produse terţilor“, au spus reprezentanţii DRDP.

Deşi şoseaua de centură îi trece prin faţa casei, Radu Baraniuc va fi expropriat doar pentru 2 metri pătraţi. „Înainte ştiam că voi primi până la 25 de euro pe metru pătrat. Acum am înţeles că voi primi doar 2 euro pe metru pătrat. Sunt resemnat pentru că nu mai pot face nimic. Suntem păgubiţi pe viaţă“, a mai spus Baraniuc.

Prea puţine lucrări
Localnica Maria Horaică, în vârstă de 41 de ani, este nemulţumită că nu a fost trecută şi ea pe lista despăgubiţilor. „Am casa în faţa şoselei de centură, în capătul satului. Casa este plină de crăpături şi am făcut o cerere pentru despăgubiri şi trebuie să vină o comisie să verifice stricăciunile“, a spus femeia. Familiile Vasile Mertic şi Lucian Niţă au în total peste 460 de metri pătraţi de-a lungul variantei ocolitoare, pentru care vor primi despăgubiri. „Cei de la Vega trebuiau să construiască nişte rigole pentru a se scurge apa“, a spus Vasile Mertic, socrul lui Lucian Niţă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite