Iaşi: Ofertele pentru amenajarea Bahluiului vor fi reevaluate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele zece documentaţii depuse pentru decolmatarea şi stabilizarea albiei râului, refacerea parapeţilor şi construirea unui dig de apărare în zona Cicoarei vor fi analizate din nou de reprezentanţii Administraţiei Bazinale Ape Prut

Proiectul evaluat la 8,4 milioane de euro bate pasul pe loc după ce mai multe firme înscrise la licitaţie au depuse contestaţii şi au obţinut decizia de reevaluare a ofertelor. Potrivit deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, s-a admis contestaţia firmei Ecprod SA şi s-a anulat atribuirea contractului către firma Dimar SRL. Reprezentanţii Administraţiei Bazinale Ape Prut susţin că în următoarele 20 de zile vor fi reevaluate ofertele.

Citeşte şi:

Bahluiul e navigabil doar în visul edililor

Soluţii fanteziste pentru amenajarea „gârlei" Bahlui

Potrivit oficialilor de la ministerul Mediului, criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut al ofertei care îndeplineşte şi condiţiile tehnice solicitate. Lucrările prevăzute în caietul de sarcini, evaluate la 35 de milioane de lei, fără TVA, vor trebui execute în 30 de luni de la încheierea contractului.

Firma care va câştiga contractul trebuie să decolmateze albia râului pe o lungime de 11 kilometri şi să stabilizeze malurile Bahluiului. Totodată, vor fi realizate diguri de apărare pe malul drept în zona Cicoarei, refacerea parapeţilor de apărare între Podul de Piatră şi cel din Tudor Vladimirescu, iar din această zonă se va lucra la supraînălţarea digului între spre podul Sfântului Ioan.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite