Iaşi: Negoiţă susţine că nu se vrea promovarea lui Poli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Negoiţă nu vrea ca Gheorghe Nichita să mai fie în prim plan la Poli
Ionuţ Negoiţă nu vrea ca Gheorghe Nichita să mai fie în prim plan la Poli

Fostul preşedinte al clubului din Copou a anunţat că a simţit în repetate rânduri că i s-au pus beţe în roate şi a indicat că nu numai el l-a demis pe Ionuţ Popa, ci şi primarul Gheorghe Nichita. Fotbaliştii ieşeni au fost criticaţi dur de Cristian Anghelache, vicepreşedintele Comitetului Director.

După ce şi-a anunţat plecarea de la clubul unde a fost preşedinte ceva mai mult de o lună, Ionuţ Negoiţă a vrut să se disculpe în ceea ce priveşte cea mai criticată dintre deciziile sale, respectiv demiterea lui Ionuţ Popa într-un moment când Poli învinsese liderul de atunci al Seriei 2, Petrolul Ploieşti.

„Decizia nu am luat-o fără să mă consult cu cei din Comitetul Director. Inclusiv domnul Nichita şi-a dat acordul ca Ionuţ Popa să plece de la Iaşi", a spus Negoiţă.

Mai citiți:

Iaşi: Ionuţ Negoiţă: „Politehnica nu este echipa mea"

Ionuț Negoiţă pleacă de la Poli Iaşi

Omul de afaceri şi-a continuat discursul atacând voalat jocurile de culise ale factorilor de decizie din Capitala Moldovei. „Am primit semnale din mai multe direcţii că nu se vrea promovarea lui Poli acum, ci în 2012 (an în care au alegerile locale-n.r.)", a precizat Negoiţă.

Unul dintre motivele pentru care milionarul în euro vrea să plece de la Iaşi îl reprezintă restanţele financiare de la club. „Domnului Sichitiu i s-a promis un buget cu care să facă treabă, dar i-au fost oferite puţin peste 50% din această sumă", a indicat Negoiţă.

„Pe lângă restanţele salariale de câteva zile către jucători, mai există şi alte datorii la club, dar nu cât să pună probleme", a completat Sichitiu.

În ceea ce priveşte banii cu care a creditat clubul, Negoiţă a fost misterios, indicând că sumele împrumutate vor fi investite, fără a specifica însă dacă îi va recupera sau va folosi o contravaloare în schimbul lor.

Legat de viitor, Negoiţă şi-a manifestat încă o dată interesul faţă de fotbal. „Îmi place fotbalul și voi investi în el, nu am acum o echipă în minte acum, dar îmi voi găsi un proiect potrivit cu ceea ce îmi doresc", a spus fostul preşedinte al clubului din Copou.

Prezent la discuţii, Constantin Anghelache, vicepreşedinte al Comitetului Director al Poli Iaşi, nu a cruţat jucătorii pe care îi consideră vinovaţi de unele rezultate slabe ale clubului ieşean.

„Am avut trei tipuri de jucători. Cei fprp moralitate, cum au fost fraţii Neagoe, Cornea şi Manea. Alţii au plecat pe uşa din faţă, precum Dino Eze, Tănasă şi Cornea. Mai sunt cei care, prin evoluţiile lor, şi-au atras antipatia publicului, aici fiind incluşi Panait, Drida, Vlaicu şi Pălimaru", a spus Anghelache.

Dacă Ionuţ Negoiţă a afirmat că unii jucători nu şi-au arătat justa valoare în unele meciuri, dar s-a ferit să nominalizeze pe cineva, Anghelache a fost mult mai tranşant. „Uitaţi-vă la Panait în meciul cu UTA şi la Drida cum joacă în meciul cu Viitorul Sibiu", a indicat Anghelache.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite