Iaşi: „Morgen“ deschide Festivalul de Film

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinefilii din capitala Moldovei vor putea urmări în deschiderea Festivalului Internaţional de Film (IIFF) de la Iaşi o peliculă multipremiată la Locarno.

Filmul „Morgen", regizat de Marian Crişan, are premiera astăzi. Pelicula prezintă povestea lui Nelu (András Hatházi) din Salonta, un orăşel de la graniţa româno-ungară.

Citeşte şi:

Iaşi: Dinu Cocea, omagiat la Festivalul de Film

Iaşi: Sute de filme înscrise la a doua ediţie a IIFF

Nelu îşi petrece timpul liber pescuind, iar cea mai mare problemă a lui şi a soţiei este repararea acoperişului de la casă.

Promisiune neonorată

Într-o zi, Nelu „pescuieşte" un imigrant ilegal turc, pe Behran (Yilmaz Yalcin), care îi oferă bani pentru a-l ajuta să treacă graniţa.

Chiar dacă a luat banii pentru a cumpăra ţiglă, Nelu nu poate face prea multe pentru imigrant. În schimb, îl asigură pe Behran în fiecare zi că va încerca să îl ajute morgen (mâine sau dimineaţă în limba germană).

Festivalul de Film de la Iaşi are loc în perioada 6-10 octombrie şi cuprinde patru secţiuni: lung metraj, scurt metraj, documentar şi film de animaţie.

IIFF aduce şi anul acesta un proiect AltFel, o competiţie de filme experimentale. 

Festivalul se va încheia cu o peliculă care va fi lansată oficial în România luna viitoare: „Medalia de onoare".

„Credem că publicul ieşean merită astfel de evenimente cinematografice inedite şi că va aprecia aceste filme impresionante", a declarat Ciprian Alexandrescu, presedintele IIFF. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite