Iaşi: Sute de filme înscrise la a doua ediţie a IIFF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pelicule din SUA, Marea Britanie, Spania, Germania aşteaptă să fie selecţionate pentru competiţia din acest an din cadrul Iaşi International Film Festival.

Peste 400 de filme de lung metraj, animaţie, documentar sau scurt metraj din întreaga lume au fost înscrise până acum la preselecţia pentru a doua ediţie a festivalului de film de la Iaşi.

Un sfert din filme intră în competiţie

„Am decis să prelungim termenul pentru înscrierea filmelor pentru ca toţi cei interesaţi să aibă timp să trimită materialele. Cineaştii interesaţi să participe îşi mai pot înscrie filmele până pe 25 august, data poştei“, a explicat Emanuel Lăzărescu, organizatorul evenimentului. Din sutele de pelicule vor ajunge în competiţie în jur de 80, în secţiunile scurt metraj, animaţie, documentar şi lung metraj. Organizatorii au anunţat că titlurile peliculelor selectate pentru competiţiile finale vor fi anunţate la începutul lunii septembrie.

Trei jurii internaţionale vor acorda numeroase premii, dar şi trofeul IIFF.  „Ca şi la prima ediţie, filmele de la secţiunea lung metraj vor fi cele ale regizorilor debutanţi. Din câte am văzut până acum, sunt filme bune, iar unele dintre ele vor putea fi urmărite doar în festival“, a afirmat organizatorul. Pe lângă secţiunile din competiţia oficială, cinefilii vor putea urmări şi pelicule premiate în alte festivaluri, avanpremiere, dar şi proiecţii de autor.

Cea de-a doua ediţie a IIFF va avea loc în perioada 6-10 octombrie şi este singurul festival internaţional de film din zona Moldovei.

„Festivalul va aduce la Iaşi regizori, actori, producători şi distribuitori de film din ţară şi străinătate“, a mai spus Lăzărescu.

Organizatorii au promis şi în acest an pelicule de Oscar sau înscrise în competiţia pentru Globurile de Aur sau BAFTA.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite