Iaşi: Preoţii de la Mitropolia Moldovei vor oficia slujbele de hramul Sfintei Parascheva într-un nou spaţiu, în aer liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii din Primăria Iaşi au decis să avizeze demolarea a două corpuri de clădire, foarte deteriorate din spatele Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi atribuirea lor în mod gratuit pentru amenajarea unei esplanade unde vor fi oficiate slujbele din 14 octombrie.

Pelerinaj în familie la Sfânta Parascheva

Botoşani: Pomană cu 8000 de sarmale de Sfântul Gheorghe!

Cele două imobile, de pe strada Mitropoliei numărul 22, au o suprafaţă de 321 de metri pătraţi şi se află în administrarea Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public Privat. Acestea au fost construite în anul 1935 şi sunt încadrate în clasa de risc seismic I. Foste locuinţe sociale, chiriaşii au fost relocaţi, iar acum clădirile sunt foarte deteriorate.

Clădirile şi terenul din jur, de peste 800 de emtri pătraţi în total, vor reveni Mitropoliei Moldovei pentru amenajarea unei esplanade în spatele Catedralei Mitropolitane, între străzile Mitropoliei, Sfântul Andrei şi Colonel Langa. 

Aproape 6.000 de credincioşi au mers alături de moaştele Sfintei Parascheva pe „Calea Sfinţilor"

„Cu toate eforturile făcute de Mitropolia Moldovei, prin mutarea slujbei religioase din interiorul Catedralei Mitropolitane în exteriorul ei, pe esplanada de pe latura de Vest, o mare parte din credincioşi nu pot participa direct la acest eveniment, datorită lipsei de spaţiu. O piaţa dedicată acestor evenimente, cu toate facilităţile tehnice, ar rezolva problemele de fond", susţin reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite