Iaşi: Aproape 6.000 de credincioşi au mers alături de moaştele Sfintei Parascheva pe „Calea Sfinţilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesiunea a avut loc duminică seară pe străzile Iaşiului, racla cu moaştele Sf. Cuvioase Parascheva şi cele ale Sf. Maxim Mărturisitorul fiind scoasă din curtea Mitropoliei şi purtată de preoţi pe o distanţă de câţiva kilometri.

Manifestarea a început la ora 19.00, când racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi cele ale Sfântului Maxim Mărturisitorul, aduse din Grecia, a fost scoasă din curtea Mitropoliei.

Moaştele au fost purtate pe umeri de mai mulţi preoţi, pe traseul Catedrala Mitropolitană - strada Sfântul Andrei - strada Palat.

Pelerinajul, intitulat „Calea Sfinţilor", a continuat pe bulevardul Ştefan cel Mare, cele două moaşte fiind depuse în jurul orei 20.30 pe esplanada Catedralei Mitropolitane.

Mai citiţi:

Iaşi: „M-am rugat la Sfântă ca parlamentarii să nu ne rupă de tot" (FOTO ŞI VIDEO)

Iaşi: Pelerinaj pe Facebook la Sfânta Parascheva (FOTO)

Participanţii au purtat lumânări aprinse în mâini, la procesiune participând aproximativ o sută de preoţi, între care IPS Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

Cel mai important moment al manifestărilor religioase este programat să aibă loc în 14 octombrie, când va fi oficiată Sfânta Liturghie cu prilejul Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, considerată ocrotitoarea Moldovei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite