Iaşi: UPDATE Mii de pachete cu ţigări şi 400 de grame de cannabis, descoperite de procurorii care vânau o reţea de criminalitate organizată (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră, coordonaţi de procurorii DIICOT, au descins ieri la 15 adrese din judeţ. Până în acest moment au fost identificate 12 persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 54 de ani, cetăţeni români şi moldoveni, faţă de care s-a început urmărirea penală. Pentru două dintre ele, considerate capii reţelei, anchetatorii au cerut arestarea preventivă, în timp ce pentru alte şase s-a dispus măsura obligării de a

18.40 Magistraţii Tribunalului Iaşi au luat măsura arestării preventive pentru 29 de zile împotriva uneia dintre cele două persoane considerate a fi liderii grupării, pentru contrabandă cu ţigări şi trafic de droguri, iar pentru cealaltă, măsura obligării de a nu părăsi ţara, pentru contrabandă cu ţigări.

16.07 Procurorii spun că cele două persoane considerate capii reţelei coordonau activităţile de introducere în ţară, prin trecerea ilegală peste râul Prut, de preluare, deţinere, transport, depoozitare, desfacere şi vânzare a ţigărilor.

Alte patru persoane, mai arată oamenii legii, se ocupau de preluarea mărfii de pe malul românesc al Prutului, transportul, depozitarea, distribuirea şi valorificarea ţigărilor. „Nivelul trei al grupului este constituit din 6 persoane care au derulat activităţi de preluare, transport, depozitare, distribuire/comercializare şi valorificare a ţigărilor de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Anchetatorii spun că principala preocupare a reţelei era contrabanda cu ţigări din Republica Moldova şi Ucraina, dar şi că o parte dintre presupuşii membri ai grupării se ocupa de traficul de droguri de risc.

Citeşte şi: Iaşi: VIDEO 35 de persoane luate pe sus de mascaţi în urma descinderilor făcute dimineaţă

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost puse sub sechestru nu mai puţin de 3.559 de pachete cu ţigări din Republica Moldova, în valoare totală de 20.477,82 de lei, sumele de 10.707 de lei şi 650 de euro, două autoturisme, mărcile VW Passat şi BMW, şi aproximativ 400 de grame de cannabis.

Anchetatorii au mai confiscat  un binoclu despre care spun că era folosit de presupuşii membri ai reţelei pentru supraveghere, un laptop, un hard-disk, mai multe telefoane mobile şi cartele SIM.

Vom reveni cu amănunte

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite