Iaşi: Membrii clanului Corduneanu rămân după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interlopii ieşeni vor mai sta în închisoare încă 20 de zile. Magistraţii Tribunalului Iaşi au decis în această dimineaţă să le prelungească măsura de arest preventiv celor 14 membri ai clanului.

„Am făcut recurs. Decizia instanţei mi se pare absurdă", a declarat Bogdan Tufeanu, avocatul lui Ioan Ciubotariu.

Aceasta este ultima prelungire a măsurii de arest preventiv pe care au putut-o cere procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi. Potrivit legii, cei 14 membri ai clanului pot fi arestaţi preventiv fără a fi trimişi în judecată maxim 180 de zile.

Dacă la începutul lunii iulie aceşti nu vor fi trimişi în judecată vor fi puşi în libertate.

De la începutul lunii iunie însă magistraţii DIICOT au început să le prezinte materialul de urmărire penală interlopilor ieşeni. Până în prezent 24 de persoane au fost audiate şi au văzut ce probe au adunat anchetatorii.  Între timp magistraţii au făcut şi o cerere de strămutare a dosarului. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis solicitarea şi au dispus ca în momentul în care se va emite rechizitoriul să fie sesizat Tribunalul Maramureş.

Interlopii ieşeni au fost arestaţi la începutul lunii ianuarie pentru trafic de persoane, spălare de bani, înşelăciune şi şantaj. Din cele 21 de persoane arestate iniţial, doar 14 se mai află acum după gratii.

Mai citiţi:

Iaşi: 24 din membrii reţelei Corduneanu au ajuns în faţa procurorilor

Iaşi: Membrii reţelei Corduneanu suspectaţi că ameninţă poliţiştii

Sora Cordunenilor: „Ştiţi cine sunt eu. Vă dau foc!"

Iaşi: (UPDATE) Avocaţii Cordunenilor vor alţi judecători

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite