Iaşi: Mănăstirea Golia îşi deschide Centru de Promovare turistică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mănăstirea Golia
Mănăstirea Golia

Autorităţile locale vor aloca 51.400 de euro din bugetele locale pentru un Centru de Promovare turistică, înfiinţat în cadrul proiectului de restaurarea a Mănăstirii Golia.

Citeşte şi:

Iaşi: Pomană pe bani publici pentru sfinţirea Mănăstirii Golia

Iaşi: Rând de doi kilometri şi îmbulzeală ca să treacă prin altarul Mănăstirii Golia

Atât Consiliul Local, cât şi Consiliul Judeţean sunt membre fondatoare ale Asociaţiei Centrului de Promovare turistică. Pentru lunile noiembrie şi decembrie, cele două instituţii au contribuit cu câte 4.282 euro, pentru ca pentru anul viitor să aloce câte 25.625 euro.

Proeictul european pentru restaurarea Mănăstirii Golia prevede şi reintroducerea lăcaşului de cult în circuitul turistic cultural şi valorificarea potenţialului turistic al Iaşiului.

Activitatea centrului se va baza pe producţia de broşuri, pliante de prezentare şi întocmirea unui ghid turistic al Iaşiului. Banii vor fi folosiţi şi la participarea la târguri şi la promovarea în media.

Pentru primul an de activitate, Centrul de Promovare turistică va cheltui 1.200 de euro pe salarii, apropae 2.000 de euro pentru consumabile şi papetărie, 3.000 de euro pentru telefoane mobile, 3.000 de euro pentru o naşină şi 4.800 de euro pentru cinci calculatoare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite