Iaşi: Luptă în instanţă pentru postul judecătoarei care a primit mita în flori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Postul judecătoarei Georgeta Buliga, acuzată de luare de mită şi trafic de influenţă, nu va fi scos momentan la concurs. O colegă din cadrul Curţii de Apel Iaşi a reuşit să suspende în instanţă hotărârea Plenului Consiliului Superior a Magistraturii (CSM) prin care se intenţiona acest lucru.

Curtea de Apel Iaşi a decis să suspende actul prin care postul judecătoarei Georgeta Buliga urma să fie scos la concurs, după ce magistratul Monica Cocor l-a contestat în instanţă.

Judecătoarea din cadrul Secţiei Contencios Adminsitrativ a Curţii de Apel a susţinut în acţiune depusă că nu este de acord cu acest lucru din diferite motive. „Consider că prin scoaterea acestui post la concurs s-ar ajunge la o discriminare a subsemnatei şi că există o lipsă de egalitate de şanse şi tratament juridic între magistraţii care au promovat anterior concursul de promovare pe loc al Curtea de Apel", a susţinut judecătoarea Monica Cocor în plângerea adresată instanţei.

Citiţi şi:

Iaşi: Proces cu miză de 650.000 de euro judecat de Georgeta Buliga ajunge la CEDO

Update: Judecătorul Curţii de Apel Iaşi a primit mita în flori

Aceasta susţine că în urmă cu câţiva ani a susţinut un concurs de promovare  la Curtea de Apel, iar la drept administrativ a obţinut 9,45. Însă pentru că nu au fost locuri disponibile nu a putut promova efectiv şi nici nu a putut face o cerere de transfer. Însă a fost delegată la Curtea de Apel Iaşi până al 1 aprilie 2011.

„Transferul subsemnatei la Curtea de Apel, transfer care în prezent îmi este blocat, ar înlătura starea deosebit de stresantă de incertitudine în ceea ce priveşte situaţia mea profesională şi mi-ar asigura o stabilitate care apreciaz că mi se cuvine  potrivit cu statul dobândit ca urmare a examenelor deja susţinute şi promovate şi profesionalismul de care am dat dovadă", a precizat judecătoarea în plângerea adresată instanţei. Cu toate că instanţa i-a dat dreptate, CSM-ul poate face recusr.

Georgeta Buliga a fost acuzată de procurorii DNA că a primit bani de la un ieşean pentru a  da o hotărâre favorabilă într-un dosar. Aceasta a cerut pensionarea, însă preşedintele nu a semnat încă decretul.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite