Iaşi: Lac urban după o ploaie de vară (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Străzile Iaşiului au devenit imposibil de traversat din cauza sistemului de canalizare defectuos

Ieşenii au avut parte de o aventură pe cinste la primele ore ale zilei, în special cei care au ajuns pe Ştefan cel Mare. Ieşenii care au ieşit astăzi din case la primele ore ale dimineţii au avut parte atât de „duşuri naturale", cât şi de cele provocate de şoferii prea grăbiţi. Canalizările n-au făcut faţă cantităţii mari de apă, astfel că ieşenii au trecut cu greu de pe un trotuar pe altul chiar şi pe la trecerile de pietoni.

Citeşte şi:

Iaşi: Târgul olarilor din Copou, spart de ploaie FOTO

O oră de ploi abundente la Iaşi

Ploile au făcut pagube de milioane de lei în judeţul Iaşi

S-a lăsat păgubaşă

O ieşeancă a stat mai bine de cinci minute la zebra din apropierea Bisericii Trei Ierarhi în speranţa că va putea traversa. În cele din urmă a renunţat. Lacul format pe bulevardul central a stârnit revolta femeii. „Este strigător la cer ce se întâmplă în acest oraş. Dacă în centrul Iaşiului se întâmplă să nu poţi traversa, ce să mai zici de cartierele periferice?! Stau la distanţă de stradă pentru că risc să fiu udată din cap până-n picioare", ne-a spus Margareta Herţanu, „victimă" a ploii de vară.

Când văd dimensiunea apei, oamenii refuză să mai traverseze

Şi Marius Bacalu, un bărbat din localitatea Grajduri, se ferea de dimineaţă să treacă prin apropierea Bulevardului Ştefan cel Mare. Omul s-a declarat nemulţumit de ce vede în centrul municipiului. „Nu e normal ce se-ntâmplă. Este mai bine la ţară decât în centrul Iaşiului. La Grajduri s-au făcut rigole şi nu avem asemenea probleme", a explicat bărbatul.

Bulevardul Ştefan s-a transformat în spălătorie auto

Autorităţile locale susţin însă că n-au cum face faţă ploii. „Dacă se rupe norul pe Ştefan cel Mare nu înseamnă că nu este bună canalizarea. Durează puţin până se scurge toată apa. Ar fi o problemă dacă apa ar rămâne acolo definitiv", a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei Iaşi.

Oamenii se tem să traverseze la semaforul de la Gară

De o aventură în toată regulă au avut parte şi ieşenii care au aşteptat de dimineaţă în staţia de autobuz de la Gară. Pentru a traversa strada, dar şi pentru a urca în mijloacele de transport în comun, pietonii au fost nevoiţi să calce prin noroi şi prin apă. „Trebuie reparată această porţiune pentru că există oricând riscul să aluneci. Dacă este vreun bătrân sau vreo femeie cu un copil în braţe nu poate trece strada", a declarat Maria Ciobanu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite