Iaşi: Judecător sancţionat disciplinar pentru că se închidea în sala de şedinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistratul Mariana Obreja,  din cadrul Judecătoriei Iaşi a fost sancţionată cu avertisment de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru că încuia uşa completului de judecată deşi şedinţa nu era finalizată. Secţia pentru judecători a constatat că ieşeanca „nu a respectat principiul publicităţii şedinţei de judecată într-un număr de cauze".

În data de 6 iulie 2011, Secţia pentru judecători a  Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Comisia de disciplină pentru judecători şi a aplicat doamnei judecător Obreja Mariana de la Judecătoria Iaşi sancţiunea avertismentului pentru săvârşirea abaterii disciplinare constând în exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă. S-a reţinut că doamna judecător nu a respectat principiul publicităţii şedinţei de judecată într-un număr de cauze", se precizează într-un comunicat al CSM.

Citiţi şi:

Update: Judecătorul Curţii de Apel Iaşi a primit mita în flori

Iaşi: Proces cu miză de 650.000 de euro judecat de Georgeta Buliga ajunge la CEDO

Judecătoarea Marian Obreja a intrat în atenţia CSM după ce dădea dispoziţii să se încuie uşa sălii de şedinţă deşi nu a terminat de judecat dosarele, iar părţile erau pe holul instanţei. Magistratul îi cerea grefierei să închidă uşa completului, iar apoi lua decizii în dosare.

Decizia luată pe 6 iulie de CSM nu este definitivă. „Doamna judecător are dreptul să declare recurs în termen de 15 zile  de la comunicare. Acesta se judecă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", a precizat Cristina Vâlcu, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite