Iaşi: Halloween-ul a băgat 100 de persoane în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrecăreţii au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului „Sf. Ioan" cu leziuni, intoxicaţii, stopuri cardiace, în stare de ebrietate, arşi sau cu tentative de sinucidere

Medicii au acordat noaptea trecută îngrijiri medicale persoanelor din toate judeţele Moldovei. Peste 100 de pacienţi au ajuns la spital, jumătate dintre ei cu răni, 10 în urma consumului excesiv de alcool, şase intoxicaţi, doi cu stopuri cardiorespiratorii şi alţi doi arşi.

Citeşte şi:

Pacienţii înghesuiţi de la Spitalul de Recuperare Iaşi: „Ne vom interna post-mortem“ (VIDEO)

Iaşi: Pacienţi trataţi în ploaie la Spitalul de Urgenţe

Doctorii susţin că atmosfera a fost cu adevărat una de groază din cauza condiţiilor precare din spital.

„Doi medici de urgenţă, trei ortopezi-traumatologi, trei chirurgi reconstructivi, doi chirurgi generalişti, un anestezist , trei asistenţi şi doi brancardieri au deservit în ultima gardă întreaga Moldovă. A fost o gradă plină, paceinţii au fost trataţi în condiţii critice, fiind transportaţi prin curte pe tărgi sudate chiar de personal, au urcat cu pacienţii pe scări până la sălile de operaţie şi au inmprovizat săli de aşteptare", spune doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU al Spitalului „Sf. Ioan".

Medicii semnalează că secţiile Spitalului „Sf. Ioan" sunt arhipline, unii pacienţi fiind nevoiţi să stea pe tărgi pentru că paturile sunt ocupate.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite