Iaşi: Gestionarul camerei corpurilor delicte de la Frontieră, sancţionat drastic de şefi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţistul de frontieră care avea în grijă Camera corpurilor delicte de unde au dispărut aproximativ 200.000 de pachete cu ţigări a fost dat afară din Poliţie.

Citeşte şi: Iaşi: Anchetă administrativă finalizată în cazul dispariţiei a 200.000 de pachete cu ţigări din curtea Poliţiei de Frontieră

Gestionarul Gabriel Dănilă a ajuns în vizorul şefilor dar şi al procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi în urma unui control efectuat începând cu luna octombrie 2010. S-a constatat că aproximativ 200.000 de pachete cu ţigări confiscate în decursul timpului de oamenii legii, dispăruseră fără urmă.

„S-au facut verificări încrucişate ale datelor din documentele existente la nivelul instituţiei cu date existente în documentele antrepozitarilor autorizaţi care au preluat cantităţi de ţigări pentru distrugere, reeşind o diferenţă de aproximativ 200.000 de pachete. A fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în încrisuri oficiale, uz de fals şi delapidare“, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Iaşi.

Decizia poate fi contestată în cinci zile

În paralel cu ancheta procurorilor, conducerea IJPF Iaşi a deschis o anchetă administrativă. „Ca urmare a finalizării cercetării prealabile şi a consultării Consiliului de Disciplină, s-a propus sancţionarea poliţistului responsabil cu gestionarea bunurilor din camera de corpuri delicte cu destituirea din poliţie. Conducerea Inspectoratului a aprobat aplicarea acestei sancţiuni. În condiţiile în care poliţistul nu va contesta, în termenul legal de 5 zile, sancţiunea va fi pusă în aplicare prin întreruperea raporturilor de serviciu cu instituţia“, se mai precizează în comunicatul IJPF Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite