Iaşi: Fonduri olandeze pentru monitorizarea calităţii apei potabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apă de la robinet plină de impurităţi.
Apă de la robinet plină de impurităţi.

Reprezentanţii societăţii Apavital vor derula începând de anul viitor proiectul „Implementarea sistemului de avertizare a calităţii apei brute şi dezvoltarea unei strategii privind managementul apei la captare pe râul Prut“.

Proiectul face parte dintr-un program finanţat de Guvernul Olandei, investiţia având o valoare de 500.000 de euro.

Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de doi ani şi are ca scop instalarea de echipamente de monitorizare on-line a calităţii apei brute, pe râul Prut, în amonte de Ţuţora, precum şi dezvoltarea unei stategii privind managementul apei la captare.

Acest proiect este unul dintre cele trei proiecte româneşti acceptate pentru finanţare de către guvernul olandez, dintre cele 57 de proiecte calificate pentru finanţare din întreaga lume.

Investiţia este a doua finanţată de către guvernul olandez implementat la ApaVital. Primul proiect, finalizat în 2008, a avut ca scop instalarea de echipamente pentru monitorizarea on-line a calităţii apei potabile din sistemul de distribuție a oraşului. În acest moment există 25 de puncte de măsurare a calităţii apei potabile pe raza municipiului.

Citeşte şi:

Iaşi: Licitaţie de zece milioane de euro la ApaVital pentru asistenţă tehnică

Iaşi: Firma Apavital, singura interesată de pasajul din Fundaţie

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite