Iaşi: Licitaţie de zece milioane de euro la ApaVital pentru asistenţă tehnică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea de apă şi canalizare din Iaşi va scoate la licitaţie, la începutul lunii noiembrie, serviciile de asistenţă tehnică pentru management şi supervizarea lucrărilor în cadrul proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Iaşi“, derulat pe fonduri europene.

Un contract de aproape zece milioane de euro este scos din nou la licitaţie de ApaVital după ce, selecţia programată pentru 14 septembrie,a fost anulată din cauza unor „abateri grave de la prevederile legislative care afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului“.

Noua licitaţie a fost programată pentru 3 noiembrie şi vizează achiziţia unor servicii de consultanţă şi supraveghere a lucrărilor din cadrul unui amplu proiect derulat de ApaVital cu fonduri europene accesate prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu. Valoarea contractului scos la licitaţie este de peste 32 de milioane de lei, fără TVA, iar firma care îl va câştiga va trebui să-şi ofere serviciile în următorii cinci ani.

Aceasta este primul contract de lucrări scos la licitaţie de Apavital în cadrul proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Iaşi“ în valoare de peste 140 de milioane de euro, din care contribuţia autorităţilor locale este de doar 10%. Proiectul presupune investiţii în sistemele de apă şi canalizare din aglomerările urbane Iaşi, Târgu Frumos, Hârlău şi Podu Iloaiei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite