Iaşi: Face meditaţii cu elevii pe Messenger

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor stă acasă în faţa calculatorului şi dă meditaţii celor care vor să-şi aprofundeze cunoştinţele
Tudor stă acasă în faţa calculatorului şi dă meditaţii celor care vor să-şi aprofundeze cunoştinţele

Profesorul Tudor Stratulat oferă pregătire la şase obiecte: matematică, fizică, chimie, engleză, franceză şi economie. Tânărul de 27 de ani percepe o taxă de 30 de lei pentru şedinţa de pregătire online. El îşi atrage clienţii prin intermediul anunţurilor în ziare

Tudor Stratulat este din Fălticeni, a terminat două facultăţi la Iaşi, Ştiinţe Economice şi Matematică, iar în prezent urmează masteratul de Matematică Financiară de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza". De anul acesta este şi profesor de matematică. Proaspătul dascăl a găsit o modalitate de a îmbina navigatul pe internet şi învăţatul, la care se adaugă şi atragerea unui venit: meditaţii pe Messenger.

Profesorul foloseşte aplicaţia „Doodle“ care-i permite desenarea figurilor geometrice

Profesorul foloseşte aplicaţia „Doodle“ care-i permite desenarea figurilor geometrice

Foloşeşte webcam-ul

„Trăncăneam inutil pe Messenger şi am zis să vorbesc şi lucruri mai ştiinţifice", povesteşte Tudor. Pentru ca orele de pregătire să nu-i fie disturbate, tânărul s-a gândit la toate programele care i-ar facilita legătura cu persoana de la celălalt monitor. „Folosesc varianta «Doodle» în care poţi face desene, figuri geometrice, poţi scrie absolut orice. Ca să ne vedem pun webcam-ul şi ca să ne auzim apelez «call»", explică dascălul.

Citeşte şi:

Iaşi: Facultatea Virtuală de la „Al. I. Cuza“, îngropată de orgolii

Medicii ieşeni se specializează în limbi străni: „Învăţ germana ca să plec mai repede“

Tudor oferă meditaţii pe Messenger la matematică, fizică, chimie, engleză, franceză şi economie, iar taxa este 30 de lei pentru o şedinţă. Primul client a fost o tânără de 17 ani din Iaşi, care a plecat în Anglia şi a luat meditaţii la engleză şi la matematică. „Am făcut trei luni pregătire cu ea, iar la engleză chiar a dat randament", îşi aminteşte Tudor.

Tudor scrie şi formule matematice în aplicaţia „Doodle“

Tudor scrie şi formule matematice în aplicaţia „Doodle“

În cursul acestei luni, alte două persoane s-au abonat deja la meditaţiile oferite de profesor. „M-au contactat o educatoare din Iaşi şi o fată din Slatina care vor să-şi pună la punct engleza", spune dascălul.

Cere banii în avans

Tânărul şi-a luat toate măsurile de precauţie când vine vorba de bani. Plata se face mereu în avans, în contul său bancar. „Merg pe principiul de tarabă, întâi plăteşti şi apoi eşti servit", explică el. Tudor merge pe ideea că tinerii stau din ce în ce mai mult în faţa calculatorului şi este convins că pe viitor va fi la modă confortul. „Nu-mi place biroul şi vreau să lucrez de acasă, unde am tabieturile mele. Oricum spre asta se tinde. Primele semne se văd la bănci, unde operaţiunile bancare se fac tot mai mult prin intermediul internetului pentru a evita cozile interminabile de la casierii. Se tinde spre confort", susţine Tudor Stratulat.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite