Iaşi: Drumul spre Vaslui, reparat de mântuială (FOTO şi VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Denivelările de pe şosea le fac viaţa grea şoferilor
Denivelările de pe şosea le fac viaţa grea şoferilor

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi i-au somat astăzi pe constructori să-şi respecte obligaţiile în cel mult trei săptămâni.

Drumul judeţean (DJ)248 şi-a câştigat o faimă proastă printre şoferii ieşeni din cauza gradului ridicat de distrugere pe unele sectoare, cum ar fi cele din pădurea de lângă localităţile Bordea şi Grajduri.

Din acest motiv, Consiliul Judeţean a dispus reabilitarea din temelii folosind fonduri europene nerambursabile. Asocierea dintre JAOP-Sociedade de Empreitadas din Portugalia şi Moldotrans Auto din Iaşi a contractat lucrările în schimbul sumei de 42,3 milioane de lei, angajându-se să le finalizeze în opt luni.

Mai citiţi despre gropile din DJ248:

Iaşi: Gropile din asfalt scot rromii în stradă

Iaşi: Încep lucrările pe DJ Iaşi-Vaslui

Judecătorii dau undă verde pentru asfaltare

Starea în care se circulă pe DJ248 între Iaşi şi Vaslui

Demararea lucrărilor a fost stabilită pentru 29 iulie, însă cele două firme s-au apucat de treabă abia pe 13 septembrie din cauza unor probleme cu documentele.

Starea în care se circulă pe DJ248 între Iaşi şi Vaslui

„Lucrarea va fi dusă la bun sfârşit. Suntem în întârziere pentru că am avut o problemă de la început cu documentaţia proiectului“, a spus Carlos Pires, reprezentant JAOP. În prezent, sectoarele-problemă de lângă localităţile Bordea şi Grajduri beneficiază de un covor asfaltic proaspăt turnat.

Starea în care se circulă pe DJ248 între Iaşi şi Vaslui

Pe celelalte porţiuni însă, craterele au fost acoperite doar cu plombe, iar denivelările din carosabil au rămas neatinse.

Starea în care se circulă pe DJ248 între Iaşi şi Vaslui

În plus, reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) Iaşi s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că multe din reparaţii au fost începute şi apoi abandonate. Lucrările nu erau semnalizate, iar asfaltul folosit pentru astuparea gropilor nu era conform cu proiectul.

Vezi cum şoferii care nu cunosc drumul riscă să-şi avarieze maşinile trecând cu viteză....

... în timp ce şoferii cu experienţă ştiu să reducă viteza

„Au fost atacate o serie de lucrări, fără a se respecta condiţiile din caietul de sarcini, cu personal şi utilaje insuficiente“, a atras atenţia Valerică Andronache, şeful ISC Iaşi. „Cu aceste plombări am vrut să asigurăm nişte condiţii decente pentru desfăşurarea traficului, urmând ca anul viitor să venim cu trei straturi noi de asfalt“, a replicat Iulian Panait, directorul Moldotrans Auto Iaşi.

Simirad se ia de constructori
Şeful Consiliului Judeţean, Constantin Simirad, i-a ameninţat astăzi pe constructori cu rezilierea contractului, în cazul în care nu îndeplinesc condiţiile din proiect în termen de trei săptămâni. „Vă dau 2-3 săptămâni să vă faceţi treaba, conform contractului, dacă nu, «la revedere» vă spun, iar lucrările pe care le-aţi făcut până acum nu le plătesc“, a spus Simirad.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite