Judecătorii dau undă verde pentru asfaltare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanţa a decis după două luni de tergiversări ca o firmă din Portugalia, desemnată câştigătoare de Consiliul Judeţean Iaşi, să refacă drumul Iaşi-Vaslui, cel mai distrus din zonă.

Magistraţii au decis în această săptămână ca lucrările pe DJ 248 Iaşi-Vaslui să fie încredinţate asociaţiei de firme JAOP-Sociedade de Empreitadas din Portugalia şi Moldotrans Auto din Iaşi. Atribuirea lucrărilor în urmă cu două luni a fost contestată de cinci firme.

Intervenţii pe 38 de kilometri

Contractul a fost scos la licitaţie în august 2009, iar de atunci şefii judeţului nu au putut semna ordinul de începere a lucrărilor din cauza numeroaselor contestaţii depuse la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) şi în instanţă. Judecătorii Curţii de Apel au decis în această săptămână să dea câştig de cauză CJ Iaşi şi să respingă plângerile formulate de contestari.

„Proiectul cu finanţare europeană are o valoare totală de peste 70 de milioane de lei, din care aproape 58 reprezintă valoarea nerambursabilă. Lucrările din acest proiect vizează intervenţii pe 37,9 kilometri de drum judeţean între Iaşi şi Vaslui, pe traseul Ciurea-Mogoşeşti- Grajduri- Scânteia şi spre Vaslui, Rebricea şi Vultureşti“, a explicat Victor Chirilă, vicepreşedintele CJ. Valoarea ofertei depuse de asociaţia de firme este de 42,3 milioane de lei. Acest drum judeţean nu a mai beneficiat de reparaţii de câţiva ani, deoarece şefii judeţului au aşteptat să acceseze fondurile europene nerambursabile.

Un singur drum început cu banii UE

Consiliul Judeţean Iaşi  a semnat până acum trei contracte de finanţare privind refacerea unor drumuri cu fonduri europene. Singurul proiect demarat, din 2008 până în prezent, este cel de modernizare a DJ 208 Neamţ-Iaşi-Suceava.

Contractul a fost obţinut de firma PA&CO International deţinută de omul de afaceri Costel Căşuneanu. Acest drum va fi refăcut în doi ani, iar lucrările  de asfaltare au început deja. La al treilea tronson, DJ 282 Iaşi-Botoşani, lucrările nu au început.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite