Iaşi: Două amplasamente pentru Spitalul Regional vor fi propuse Ministerului Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Dragomir Tomaşeschi se va întâlni astăzi cu primarii din Aroneanu şi Miroslava pentru a vedea unde poate fi amenajat Spitalul Regional urmând ca cele două variante să fie trimise la Ministerul Sănătăţii.

Iniţial se dorea ca unitatea medicală să fie amenajată pe 12 hectare din Dancu, dar s-a constatat că terenul făcea parte din staţiunea de cercetare. Drept urmare, pentru a respecta prevederea ca Spitalul Regional să fie cât mai aproape de graniţa cu Republica Moldova s-a luat în calcul varianta amenajării sale în Aroneanu.

Specialişii au considerat oportun ca spitalul să fie amplasat în apropierea drumului european pentru a facilita venirea pacienţilor din judeţele învecinate Iaşiului şi astfel s-a ajuns la ideea ca acesta să fie amenajat în Miroslava.

Iaşi: Spitalul Regional, o corvoadă pentru edili (UPDATE)

„Pentru terenul Spitalului Regional am avut surpriza neplăcută să găsim ca cel propus să fie în perimetrul staţiunii de cercetare Dancu. Este un teren care nu poate fi scos decât prin modificarea legii, iar în acest sens am solicitat primarilor din Aroneanu şi din Miroslava să facă două propuneri de teren pentru acest spital", spune prefectul Dragomir Tomaşeschi.  

Cele două propuneri vor fi trimise minsitrului Sănătăţii Atilla Cseke pentru a decide unde va fi construit Spitalul Regional.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite