Iaşi: Spitalul Regional, o corvoadă pentru edili (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Direcţiei de Sănătatea Publică (DSP) va trimite către Ministerul Sănătăţii varianta finală cu privire la comasarea Spitalului „Sfântul Ioan" cu Spitalul „Sfântul Spiridon".

Ora 14.20 Întâlnirea de astăzi dintre managerii Spitalului „Sfântul Ioan", Spitalului „Sfântul Spiridon" şi conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) nu a adus nicio schimbare în ceea ce priveşte înfiinţarea Spitalului Regional. Oficialii au propus patru variante. Astfel, se doreşte amenajarea UPU în cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon", la Spitalul „Sfântul Ioan" sau în cele două etaje ale Institutului de Oncologie. O a patra variantă este împărţirea ca şi până acum a urgenţelor la „Sf. Spiridon" şi la „Sf. Ioan".

Luni vor fi trimise soluţiile

Propunerile vor fi trimise către Ministerul Sănătăţii abia luni pentru că şefii de la Spitalul „Sfântul Ioan" au cerut să fie păsuiţi până vineri la ora 10.00 cu prezentarea de soluţii. „Încă nu este nimic lămurit. Cei de la Spitalul de Urgenţe au mai cerut un răgaz pentru a prezenta soluţiile cu care vin ei pentru amenajarea Spitalului Regional acolo. O problemă ar fi lipsa paturilor pentru pacienţii critici", spune Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

Coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului „Sf. Ioan" este de părere că, indiferent de decizia care va fi adoptată pentru noua unitate medicală, interesul pacientului trebuie să primeze. „Este nevoie ca problema aceasta să nu fie rezolvată doar pe hârtie", susţine doctorul Tudor Ciuhodaru.

Ora 9.00 Managerii celor două unităţi medicale se vor întâlni în cursul acestei dimineţi cu şefii DSP pentru a analiza propunerile pentru înfiinţarea unui Spital Regional.

Citeşte şi:

Iaşi: Urgenţele din cutia metalică dispar. Şefii Spitalului „Sfântul Ioan“ critică decizia Guvernului de a închide unitatea medicală (VIDEO)

Iaşi: Angajaţii Spitalului de Urgenţe caută ajutor pe Facebook pentru a scăpa de desfiinţare (VIDEO)

Vasile Cepoi, directorul DSP spune că în prezent sunt două variante: desfiinţarea Unităţii de Primire Urgenţe de la Spitalul „Sfântul Ioan" şi să fie funcţională doar cea de la „Sfântul Spiridon" sau ca centrul pentru pacientul politraumatizat să funcţioneze în clădirea Institutului Regional de Oncologie. „O să discutăm şi o să trimitem propunerile noastre la Ministerul Sănătăţii pentru că miercuri, 5 ianuarie, este termenul limită. Apoi vom aştepta decizia celor de acolo", spune Cepoi.

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite