Iaşi: Dosarul escrocilor imobiliari a ajuns la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetările au fost preluate de magistraţii anticorupţie, după ce DIICOT şi-a declinat competenţa. Membrii reţelei escrocilor imobiliari sunt cercetaţi pentru că au făcut afaceri dubioase cu terenuri.

Dosarul în care sunt cercetaţi Emanuel Osoianu, considerat capul afacerii escrocilor imobiliari, şi mai mulţi angajaţi de la Oficiul de Cadastru a ajuns la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Iaşi. Procurorii DIICOT- Structura Centrală şi-au declinat competenţa în acest caz către procurorii anticorupţie.Dosarul a fost trimis la DNA din cauza prejudiciului şi a funcţionarilor implicaţi în afacerile dubioase cu terenuri.

Citiţi şi:

Creierul caracatiţei imobiliare din Iaşi

Iaşi: Tranzacţii cu terenuri în zone rezidenţiale pe numele grefierei cercetate de DIICOT

Membrii reţelei escrocilor imobiliari au intrat în atenţia anchetatorilor la sfârşitul anului trecut. Potrivit procurorilor, reţeaua identifica terenuri situate în zonele rezidenţiale din municipiul Iaşi, aflate în proprietatea Consiliului Local Iaşi, dar care nu erau ocupate sau intabulate. Ulterior, falsificau actele de provenienţă ale acestora (contracte de vânzare-cumpărare autentificate la fostul Notariat de Stat, certificate de moştenitor, hotărâri judecătoreşti) şi le cumpărau aparent legal.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, s-au decscoperit pe calculatoarele membrilor reţelei zeci de hărţi şi schiţe cadastrale. Mai mult, a fost găsit şi un clasor cu timbre de pe documente vechi, pe care reţeaua le folosea pentru falsificarea actelor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite