Iaşi: Dosarul „Rutiera” a fost îngropat la Curtea Constituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii anticorupţie au trimis pe masa judecătorilor 12 rechizitorii
Procurorii anticorupţie au trimis pe masa judecătorilor 12 rechizitorii

Procesul celor 14 agenţi de la Rutieră, acuzaţi de infracţiuni de corupţie, a fost tras pe linie moartă de judecătorii de la Curtea Constituţională.

De mai bine de nouă luni dosarul este blocat la instanţa care a analiazat o excepţie de neconstituţionalitate invocată de avocaţii poliţiştilor. „S-a respins excepţia invocată de noi, dar încă nu s-a întors dosarul", a declarat Roxana Horga, avocata lui Dan Grecu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au trimis în judecată, în luna noiembrie 2009, 14 agenţi din cadrul Poliţiei Rutiere Iaşi pentru  luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă. 

Poliţiştii au fost acuzaţi că ar fi intervenit pe lângă colegi pentru ca amicii, rudele sau cunoştinţele lor să nu fie sancţionate în trafic. Toţi cei 14 agenţi trimişi în judecată au fost mutaţi de le Rutieră la Secţiile sau Posturile de Poliţie.

Citiţi şi:

Iaşi: Dosarul „Rutiera" a fost trimis la Curtea Constituţională

Iaşi: Procesul poliţiştilor din dosarul „Rutiera" va dura cel puţin trei ani

Iaşi: Audieri-maraton în dosarul Rutiera (Video)

În luna aprilie 2010 avocaţii poliţiştilor au invocat o excepţie, iar Tribunalul Iaşi a dispus trimiterea dosarului la Curtea Constituţională. Apărătorii au susţinut că un articol al Codului de Procedură Penală încalcă dreptul la viaţă privată deoarece permite ca unele persoane să fie interceptate înainte să fie începută urmărirea penală sau înainte ca acestea să comită o infracţiune.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite