Iaşi: Procesul poliţiştilor din dosarul „Rutiera“ va dura cel puţin trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Procesul poliţiştilor din dosarul „Rutiera“ va dura cel puţin trei ani
Iaşi: Procesul poliţiştilor din dosarul „Rutiera“ va dura cel puţin trei ani

Avocaţii cred că judecarea poliţiştilor de la Rutieră, acuzaţi de corupţie, va dura câţiva ani. „Sunt de părere că procesul va dura cel puţin trei ani“, a spus Liviu Bran, avocatul

Avocaţii cred că judecarea poliţiştilor de la Rutieră, acuzaţi de corupţie, va dura câţiva ani. „Sunt de părere că procesul va dura cel puţin trei ani“, a spus Liviu Bran, avocatul unuia din agenţii de la Rutieră, care a fost scos de sub urmărire penală.
Alţi apărători ai poliţiştilor consideră că judecata se va întinde numai la Tribunal cel puţin doi ani. „În dosar sunt14 inculpaţi, 143 de martori şi o parte civilă. Nu ai cum să audiezi la fiecare termen mai mult de zece martori, asta în condiţiile în care sunt respectate toate procedurile. Teoretic există riscul ca dosarul „Rutiera“ să  se prescrie“, a declarat Toni Baltag, avocatul lui Lucian Munteanu şi a lui Răzvan Marciuc.

54 de persoane cercetate

Primul termen al procesului va fi pe 26 noiembrie. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au trimis în judecată în această săptămână 14 poliţişti. Agenţii au fost acuzaţi de diferite infracţiuni, printre care luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

Alte 35 de persoane cercetate de procurori au primit scoatere de sub urmărire penală pentru că fapta nu prezintă pericol social şi au fost amendate administrativ cu 500 sau 1.000 de lei. Doar cinci persoane din cele cercetate iniţial au scăpat „basma curată“.  Alţi patru ofiţeri vor fi cercetaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Ancheta de la Poliţia Rutieră a demarat în urmă cu un an.

Mai multor agenţi ai Serviciului le-au fost interceptate telefoanele pentru că anchetatorii aveau informaţii că aceştia au intervenit pentru ca amicii, rudele sau cunoştinţele lor să nu fie sancţionate în trafic. Potrivit procurorilor, poliţiştii au pus „o vorbă bună“ la colegi pentru primari, consilieri locali sau oameni de afaceri.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite