Iaşi: Discuţii despre egalitatea dintre sexe cu cititoarele revistei „Tango“ (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa editorială a revistei Tango s-a întâlnit aseară cu cititoarele ieşence ale publicaţiei. Redactorul şef Alice Năstase, Simona Catrina şi campioana olimpică Andreea Răducan au stat de vorbă cu doamnele Iaşiului despre un subiect de interes, egalitatea între femei şi bărbaţi.

Campioana olimpică Andreea Răducan: „Fetele sunt mai muncitoare, mai devotate, mai dispuse la sacrificiu decât băieţii“

„Femeile sunt în general mai exigente, mai meticuloase decât bărbaţii. Sunt convinsă că fetele sunt mai devotate, mai muncitoare, mai dispuse la sacrificiu decât bărbaţii", a spus campioana olimpică Andreea Răducan în deschiderea dezbaterii pe o temă pentru care ieşencele au dat dovadă de interes.

image

Discuţiile s-au axat pe diferenţele dintre oameni care, contrar aşteptărilor, îi unesc. „Oamenii diferiţi sunt mai compatibili decât oamenii asemănători. Multe dintre iubirile noastre nu şi-au meritat destinele. Femeile sunt minunate, egale, sensibile, meticuloase, dar, totuşi, trăim într-o lume a bărbaţilor, deoarece aceştia îşi asumă mai uşor angajamente“, a spus Simona Catrina, redactor al revistei „Tango“.

image

Alice Năstase, redactorul şef al revistei, a venit la eveniment însoţită de familie, de soţul său, fotograful Paul Buciuţa şi de copilul pe care aceştia îl au împreună.

image

„Lumea este mai blândă cu bărbaţii, deoarece în vieţile noastre a rămas o tradiţie a grijei pe care trebuie să o avem faţă de soţ, casă, copii, părinţi“, a spus aceasta în cadrul întâlnirii.

image

Ieşencele au asistat cu interes la dezbatere.

image

Unele dintre acestea s-au şi implicat direct, povestind experienţe din propriile vieţi sau întrebând, la rândul lor, conducerea revistei.

image

Poveştile campioanei olimpice, Andreea Răducan, au fost, însă, cele pe care ieşencele le-au savurat mai mult.

image

„360 de zile pe an mă aflam la baza de antrenamente şi doar cinci zile le petreceam cu familia. Aşa încât cred că pot să spun că antrenorii mei au fost ca o a doua pereche de părinţi", a spus aceasta despre anii petrecuţi în cantonament.

image

Cititoarele revistei de toate vârstele s-au implicat în discuţie. „Nu există Tango fără o femeie şi un bărbat, fără un dansator şi o dansatoare. Îmi place diversitatea, îmi place că există bărbaţi şi femei. Sunt mulţumită că sunt femeie, deşi uneori recunosc că mi-aş dori să fiu bărbat. Femeile sunt totuşi mult mai rezistente decât bărbaţii“, a spus Renata Marin.

Participantele la dezbatere au vorbit deschis despre deosebirile şi asemănprile dintre bărbaţi şi femei. „Mi-am dorit mereu o atenuare a acestor deosebbiri între femei şi bărbaţi. Ca urmare am făcut parte din prima promoţie a Şcolii Militare de la Sibiu. Am simţit pe pielea mea din plin diferenţa dintre fete şi băieţi. Eu depuneam un efort mult mai mare decât băieţii la activităţi. Diferenţa între femei şi bărbaţi la serviciu a fost că femeia mai întâi trebuie să demonstreze că poate, iar bărbaţii nu. La început am lucrat numai între bărbaţi şi mărturisesc că-mi era mult mai bine când erau mai puţine femei“, spune Vasilica Tătaru, comisar-şef al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Iaşi.

image

La final, Alice Năstase şi Simona Catrina au acordat autografe ieşencelor pe volumul „Andiamo“, pe care l-au realizat împreună.

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite