Campioana olimpică Andreea Răducan: „Fetele sunt mai muncitoare, mai devotate, mai dispuse la sacrificiu decât băieţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentă la Iaşi la întâlnirea revistei „Tango" cu cititoarele publicaţiei, gimnasta Andreea Răducan a vorbit despre viaţa în cantonament, despre Mariana Bitang şi Adrian Bellu, despre perseverenţă şi familie.

Iaşi: Discuţii despre egalitatea dintre sexe cu cititoarele revistei „Tango“ (GALERIE FOTO)

„360 de zile pe an mă aflam la baza de antrenamente şi doar cinci zile le petreceam cu familia. Aşa încât cred că pot să spun că antrenorii mei au fost ca o a doua pereche de părinţi", a spus campioana, aducându-şi aminte de vremurile în care se antrena pentru competiţiile internaţionale. Aceasta a povestit că primele antrenamente le-a făcut la doar patru ani, condusă la sala de gimnastică de către tatăl său.

image

„Mă axez mai mult pe performanţă decât pe notorietate“

Cea de-a doua familie a sa, antrenorii lotului naţional de gimnastică, Mariana Bitang şi Octavian Bellu a avut o influenţă semnificativă asupra tinerei gimnaste. Cu toate acestea, Andreea Răducan nu poate să nu-şi aducă aminte de exigenţa sporită a „doamnei antrenor".

„Femeile sunt în general mai exigente, mai meticuloase decât bărbaţii. Sunt convinsă că fetele sunt mai devotate, mai muncitoare, mai dispuse la sacrificiu decât bărbaţii", a spus campioana olimpică.

image

Aceasta a mai spus ieşencelor că întreaga sa activitate de până acum s-a bazat mai mult pe performanţă decât pe notorietate. „Aceasta este diferenţa între gimnaste şi fotbalişti. Nu întotdeauna performanţa şi rezultatele bune aduc notorietate. Eu încerc să mă axez mai mult pe performanţă", a spus Andreea Răducan.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite