Iaşi: Dinu Cocea, omagiat la Festivalul de Film

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premiul de excelenţă pentru întreaga activitate va fi oferit în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi (IIFF) celui care a regizat „Haiducii lui Şaptecai“ şi „Săptămâna nebunilor“. 

 Cinefilii vor putea urmări la cea de-a doua ediţie a IIFF o retrospectivă a filmelor semnate de Dinu Cocea. Cel care a regizat şi scris scenariile la pelicule precum „Iancu Jianu, haiducul“ şi „Săptămâna nebunilor“ este aşteptat la Iaşi pentru a primi premiul pentru întreaga activitate.
Filme româneşti în competiţia de lung metraj

„Iubitorii de film de toate vârstele vor putea revedea câteva dintre cele mai renumite pelicule ale regizorului «Haiducii lui Şaptecai», «Zestrea Domniţei Ralu» şi «Săptămâna Nebunilor»“, a menţionat Raluca Dinu, reprezentant al biroului de presă IIFF. Acelaşi premiu a fost înmânat anul trecut Luminiţei Gheorghiu.

Iaşi: Sute de filme înscrise la a doua ediţie a IIFF

Organizatorii festivalului de film au anunţat că peste 85 de producţii vor rula la Iaşi în perioada 6 şi 10 octombrie, în cadrul competiţiei oficiale. „IIFF este un festival eclectic, deschis tuturor genurilor, de la pelicule horror şi documentar la cele de studio“, au anunţat organizatorii. În competiţia de lung metraj au fost alese 9 filme din 2009 şi 2010, producţii din România, Georgia, Turcia, SUA, Croaţia, Germania şi Spania. În competiţia de scurt metraj au fost nominalizate 35 de producţii, iar la filme documentar s-au înscris în competiţie 17 pelicule. Alte 13 filme de animaţie se întrec pentru cea mai bună producţie. Totodată, la secţiunea Alt-Fel sunt nominalizate 12 pelicule. Cinefilii vor putea intra la IIFF cu un bilet de numai 5 lei.

Filme înscrise la lung metraj
- „Bună! Ce faci?“ (România);
- „Morgen“ (România);
- „Praful străzilor“         (Georgia);
- „Câini turbaţi“ (Turcia);
- „The Runaways“ (SUA);
- „Cei negri“ (Croaţia);
- „Tom Atkins Blues“ (Germania);
- „Nebuna vecinătate (Germania);
- „Versuri imposibile (Spania).

Află mai multe despre festival aici

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite