Iaşi: Deszăpezire cu lopata în judeţ, până pe 15 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii Consiliului Judeţean au anunţat astăzi că licitaţia pentru lucrările de deszăpezire ale drumurilor din judeţ va fi organizată abia pe 1 noiembrie, ceea ce înseamnă că firma va fi selectată după 15 decembrie.

Dacă funcţionarii din CJ nu urgentează analiza ofertelor, ar trebui să adjudece licitaţia în 20 de zile lucrătoare, adică cel târziu la sfârşitul lunii noiembrie.

După acest termen, trebuie să mai treacă zece zile, timp în care pot fi depuse contestaţii privind desemnarea firmei câştigătoare. Astfel, abia la mijlocul lunii decembrie, drumurile din judeţ vor fi deszăpezite.

„Aceste termene sunt maxime, dar analiza ofertelor poate fi realizată şi mai repede, în funcţie de numărul acestora. Este o situaţie urgentă şi sperăm să nu avem contestaţii", a spus Sebatian Tătaru, purtătorul de cuvânt al CJ.

Firma de casă a CJ, Lucrări Dumuri şi Poduri a pierdut contractul pentru deszăpezire deoarece este falimentară şi are toate bunurile sechestrate.

Noua societate va trebui să execute lucrările pe timpul iernii în perioada 15 noiembrie-15 martie anul viitor, pentru un buget de peste 3,77 milioane lei.

Pentru ca cele 1.047 de kilometri de drumuri judeţene să fie întreţinute corespunzător în sezonul rece, firmele participante la licitaţie trebuie să deţină minim 43 de utilaje, precum autofreze, autogredere, camioane şi cel puţin câte o locaţie în municipiul Iaşi, Paşcani, Târgu Frumos şi Ţibăneşti.

Citeşte şi:

CJ Iaşi reia în pragul iernii licitaţia pentru lucrările de deszăpezire

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite