Iaşi: Denunţătorul vrea 1.100 de lei de la poliţistul acuzat de trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Pântea a precizat în faţa procurorilor DNA că doreşete ca fostul poliţist Liviu Cernat să-i restituie 1.100 de lei, bani pe care i-ar fi dat ca să obţină mai repede un aviz pentru o firmă de pază. Omul legii a fost acuzat de trafic de influenţă.

Dan Pântea, cel care a făcut plângere împotriva lui Liviu Cernat, ex-şeful Compartimentului Sisteme de Pază din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, s-a constituit parte civilă în dosar.

Mai citiţi:

Iaşi: Ofiţer de poliţie, în boxa acuzaţilor

Iaşi: Ex-poliţistul reţinut pentru luare de mită şi trafic de influenţă a fost pus în libertate (UPDATE)

Denunţătorul vrea ca omul legii să-i restitui 1.100 de lei bani pe care i-ar fi dat ca să pună o vorbă bună la un ofiţer al Poliţiei Române pentru a obţine un aviz de funcţionare pentru o firmă de pază. Pântea a susţinut în faţa procurorilor anticorupţie, că 1.000 de lei i-ar fi dat lui Cernat în vară sub pretextul că îşi cumpăra un laptop.

Ulterior poliţistul i-ar fi cerut 3.000 de lei ca să-i dea unui ofiţer al Poliţiei Române. Pântea susţine că i-a dat lui Cernat 2.000 de lei, dar acesta i-a înapoiat 1.900 de lei. În luna septembrie i-ar fi dus din nou 2.000 de lei, dar înainte să-i dea suma l-ar fi denunţat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Iaşi.

"La 22 septembrie, Cernat Liviu - Costel a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie după ce a primit de la denunţător suma de 2.000 lei din cei 3.000 solicitaţi", se arată într-un comunicat al DNA. Procurorul a fost trimis în judecată săptămâna aceasta pentru trafic de influenţă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite