Iaşi: Defilare de modă caritabilă pentru copiii cu autism (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri seară, de la ora 18.00, la Motel Bucium va avea loc defilarea de modă „Light it up blue" coordonată de creatoarea de modă Cristina Nichita care îşi propune să strângă fonduri pentru copiii autişti. Evenimentul vine ca urmare a sărbătoririi Zilei Internaţionale pentru Conştientizarea Autismului pe 2 aprilie.

Cu banii strânşi, organizatorii evenimentului intenţionează să doteze un spaţiu primit de la Primăria Iaşi pentru copiii cu această boală.

„În 2009 cu banii strânşi am achiziţionat un microbuz care-i transportă pe copiii autişti la şcoală, în 2010 am făcut primul centru pentru tineri cu autism. Anul acesta am primit un spaţiu de la Primărie şi avem nevoie de fonduri pentru a-l dota", spune Carmen Ghercă, preşedinta ANCAAR Iaşi.

Iaşi: Înving autismul în sala de clasă

Iaşi: Concert caritabil pentru copiii cu autism

Creatoarea de modă Cristina Nichita speră ca în cadrul evenimentului de mâine seară să se strângă toţi banii necesari pentru dotarea spaţiului.

„Vor fi prezentate mai multe rochii albastre. Unele vor putea fi achiziţionate. Sperăm să vină cât mai mulţi oameni. Noi am sute câteva sute de persoane, oameni de afaceri, din învăţământ, care sperăm să se alăture. Vreau ca Iaşiul să fie în albastru în aceste zile", spune Cristina Nichita.

VEZI CE SPUNE CREATOAREA DE MODĂ CRISTINA NICHITA

În semn de solidaritate cu cei care suferă de această boală, clădirile Primăriei Municipiului Iaşi, Universităţii „Alexandru Ioan Cuza", Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa" şi Universităţii „Petre Andrei" vor aprinde lumini albastre, culoare simbolică pentru autism.

În Iaşi sunt înregistraţi 320 de copii cu tulburări de spectru autist.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite