Iaşi: Victimele i-au scăpat de gratii pe Corduneni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul clanului interlop ieşean a fost tergiversat timp de opt luni pentru că părţile civile nu s-au prezentat în faţa judecătorilor. Dosarul clanului Corduneanu, judecat pentru spălare de bani, trafic de influenţă, înşelăciune, bate pasul pe loc din cauza viciilor de procedură. De opt luni de când a început procesul la Baia Mare nu au fost în aceeaşi sală toţi inculpaţii, avocaţii şi părţile civile.

"Într-un an şi două luni nu a fost adus niciun martor, deşi au fost emise mandate de aducere. Clientul meu a stat deja un an şi două luni închis, deşi este acuzat de complicitate la îşelăciune, în timp ce principalul acuzat este liber. S-a depăşit cu mult termenul rezonabil pentru reţinere", a declarat Cornel Cîmpan, avocatul lui Iulian Bogdan. De cele mai multe ori procesul s-a amânat pentru că nu era procedură cu părţile civile. Acestea nu au fost citate corespunzător, nu mai locuiau la adresa indicată sau nu nu au venit. De asemenea, procesul Cordunenilor a fost amânat şi pentru că avocaţii au solicitat acest lucru, nu erau inculpaţii sau lipsea dosarul.

 „ Nu s-a întâmplat nimic în acest dosar pentru că multe dintre părţile vătămate şi-au schimbat domiciliul şi nu au venit în instanţă. De asemenea multe bănci au cerut relaţii inutile în legătură cu inculpaţii", a declarat Bogdan Tufeanu, avocatul lui Marian Vasiliu.

Citiţi şi:

 Iaşi: Eliberarea clanului Corduneanu, decisă de judecători la o oră şi jumătate după proces

Iaşi: Clanul Corduneanu a fost pus în libertate

Cu toate că judecătorul Tribunalului Maramureş ar fi putut disjunge dosarul pentru părţile civile a preferat să- l amâne  de nenumărate ori. Astfel, procesul a fost tergiversat vreme de opt luni, iar săptămâna trecută judecătorii Curţii de Apel Cluj au decis să-i pună în libertate pe membri clanului Corduneanu.

image

Grupare de tip mafiot

La începutul lunii iulie a anului trecut  magistraţii DIICOT Iaşi au trimis în judecată 27 de persoane pentru înşelăciune, spălare de bani, trafic de persoane şi şantaj. Printre cei acuzaţi de magistraţi se numără şi Constantin Bogdan (fost Corduneanu), fraţii săi Marian, Gheorghe, Adrian, Bogdan, Vasile şi sora, Petronela, dar şi apropiaţi ai clanului.Potrivit rechizitoriului, gruparea a luat fiinţă în anul 2003 şi era una de „tip mafiot", iar liderul ei era Constantin Bogdan. Următorul termen al procesului este pe 22 martie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite