Iaşi: Consumatorii de etnobotanice, din nou agresivi cu medicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri de 25 de ani au ajuns la Spitalul „Sfântul Ioan" după ce au consumat produse halucinogene. În cazul unuia dintre ei a fost nevoie de intervenţia agenţilor de pază pentru a-l calma, pacientul fiind agresiv cu personalul medical.

Medicii de la Urgenţe s-au luptat din nou pentru a calma tinerii care consumă produse etnobotanice. Este cazul unui tânăr de 25 de ani care a ajuins la spital cu tulburări respiratorii şi cardiace care a fost violent cu membrii familiei sale, după care a încercat să se sinucidă.

Adus la spital pentru a primi îngrijiri medicale, tânărul a făcut un scandal de proporţii bruscând personalul medical. „Pacientul a fost preluat de medicii de urgenţă şi i s-au făcut spălături stomacale pentru depurarea toxicului şi i s-au tratat leziunile autoprovocate. Măsurile terapeutice au durat mai multe ore, timp în care a fost nevoie de intervenţia celor de la poliţie şi a agenţilor de pază pentru că pacientul era agresiv", spune doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU al Spitalului „Sfântul Ioan".

Citeşte şi:

Iaşi: În extaz de la etnobotanice, pacienţii agresează cadrele medicale

Iaşi: În comă din cauza produselor etnobotanice

Iaşi: Trei studenţi au început anul universitar cu etnobotanice

Iaşi: Copilărie înlocuită cu etnobotanice şi alcool

Tânărul a rămas internat la Secţia de Toxicologie şi va primi suport psihologic. Medicii au mai îngrijit un caz similar, un tânăr de 25 de ani care a consumat produse „de vise“. În prezent, pacientul beneficiază de terapie. Când starea lui se va îmbunătăţi va primi tratament la drogodependenţi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite