Iaşi: Cearta dintre edili ne costă 50.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleşii locali au întârziat cu cinci zile punerea în posesie a căminului de bătrâni „Sf. Constantin şi Elena" către Fundaţia Caritatea. Dacă proprietarul va face plângere în instanţă, municipalitatea va trebui să plătească daune de 10.000 de lei pentru fiecare zi de întârziere.

Iaşi: „Dacă se dărâmă, eu îmi iau viaţa!”

Donaţii şi daruri pentru pensionarii de la cămin

Fenechiu îşi ia tainul de la „regele mallurilor“

Consilierii locali au votat în şedinţa extraordinară de plen de azi-dimineaţă cele cinci proiecte de hotărâre la foc automat. Deşi au amânat de două ori retrocedarea căminului către Fundaţia Caritatea, aleşii nici măcar nu au comentat astăzi şi au aprobat în unanimitate.

„Consilierii s-au speriat un pic de unele hârtii juridice care au apărut cu punerea în posesie în zona Palas", a spus consilierul Radu Botez.

Fundaţia Caritatea deţine o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă care prevede punerea în posesie în termen de cinci zile de la emiterea deciziei, după care fiind percepute daune de 10.000 de lei pentru fiecare fi de întârziere.

image

Grupul aleşilor care s-au împotrivit proiectului au motivat că trebuiau să se lămurească înainte de a înstrăina imobilul.

„Nu aveam niciun motiv să ne opunem de această dată. Am fost în Bucium şi am văzut unde vor fi mutaţi bătrânii şi ne-am convins că nu este nicio problemă. N-am fost intimidaţi de amenzi sau daune până nu ne-am convins că alegerea noastră este cea corectă", a spus viceprimarul Gabriel Grigore.

Chiar dacă au votat astăzi punerea în posesie, municipalitatea încă nu ştie dacă trebuie să plătească daunele sau nu.

„Cei de la Fundaţie pot face plângere oricând împotriva noastră pentru că nu am aprobat la timp. Ei ne-au dat termen de cinci zile să-i punem în posesie, iar noi suntem în a zecea zi. Dacă fac plangere, va trebui să plătim", a spus primarul Gheroghe Nichita.

image

Cele 150 de persoane vârstnice care locuiesc lângă Sala Polivalentă vor fi mutaţi în cel mai scurt timp într-un nou cămin, în cartierul Bucium.

„Noul cămin a fost construit de Iulius Group. Trebuie să semnăm contractul care va costa Primăria 1 euro pe an, timp de trei ani. După acest termen, vom căuta soluţii, să-i ţinem pe bătrâni în continuare acolo, sau să le căutăm altă locaţie", a mai spus Nichita.

Actualul cămin va fi demolat, pentru ca Iulius Group să construiască ansamblul rezidenţial Palas.

Joaca de-a dizolvarea CL

În loc să fie preocupat de proiectele Iaşiului şi de implementarea lor, primarul se gândeşte să dizolve Consiliul Local, pe motiv că o parte din consilieri refuză să aprobe acele proiecte care necesită două treimi din voturi.

image

Cei 12 consilieri dintr-un partid de opoziţie sunt acuzaţi că blochează voit activitatea din Primărie. „În şedinţa de astăzi, s-a văzut că le este frică de anticipate. Bineînţeles că mă gândesc în continuare să fac alegeri anticipate", a spus primarul.

De partea cealaltă, consilierii învinuiţi spun că au toate motivele să fie contra. „Dacă vor fi alegeri anticipate, noi nu vom participa şi să-i vedem cum se descurcă singuri", a replicat viceprimarul Grigore.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite