Iaşi: Căldură cu porţia pentru bun-platnici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ieşenii aprind aragazul pentru a se încălzi în zilele friguroase
Ieşenii aprind aragazul pentru a se încălzi în zilele friguroase

Ieşenii racordaţi la CET cu plata datoriilor la zi se plâng că au probleme cu apa caldă şi că au caloriferele călduţe. Şefii centralei de termoficare dau asigurări că situaţia este sub control şi că nemulţumiri sunt doar în cazuri izolate.

CET furnizează agent termic doar noaptea, între orele 19.00 şi 7.00, în timpul zilei fiind alimentate doar grădiniţele, şcolile şi spitalele. Chiar şi în aceste condiţii, conducerea centralei susţine că doar un sfert din cele 56.000 de apartamente racordate la centrala de termoficare ar avea dreptul să primească agent termic, din cauza datoriilor.

Iaşi:Fără ajutoare de încălzire pentru proprietarii de maşini, case, terenuri şi animale

Iaşi: Vom dârdâi în case până în noiembrie

Cărbune pentru jumătate de iarnă adus la Iaşi din Africa de Sud şi Columbia

„Alimentăm peste 75% din populaţia oraşului, inclusiv datornicii care au restanţe la plată de mai bine de doi ani. Nu alimentăm şi în timpul zilei pentru că trebuie să fie temperaturi sub zero grade câteva zile constant“, a spus Dorin Ivana, directorul CET.

Apă caldă cu ţârâita

Cât priveşte cota de gaz, şeful centralei de termoficare spune că nu a fost micşorată, deşi ieşenii se plâng că fac baie în apă călduţă.

„Locuiesc în Tudor şi apa caldă e de fapt rece, călie. Trebuie să o las mult să curgă ca să fie calduţă şi tot eu sunt afectat pentru că trebuie să plătesc mai mult la factură“, a spus Octavian Gramă, un şomer.

Şeful CET susţine însă că aceste cazuri sunt izolate.

„Cota de gaz este de 15.000 de metri cubi pe oră, la fel ca înainte şi nu s-a pus problema să fie redusă“, a mai spus Ivana. CET funcţionează acum doar pe gaz din cauza temperaturilor ridicate şi încă nu a fost pornit CET II, care funcţioneză pe cărbune.

Problema cu Romgaz a fost rezolvată

Şeful centralei electrice susţine că a plătit factura de 7 milioane de lei către furnizorul de gaz metan, încă de săptămâna trecută.

„Sunt cu eşalonarea datoriei la Romgaz la zi. Am primit bani de la Primărie, o subvenţie de la Guvern şi am plătit şi din încasările populaţiei“, a mai spus Ivana.

Acesta asigură că în depozitele centralei este suficient combustibil pentru a trece de iarnă, cel puţin până în luna ianuarie 2011, fiind contractate 60.000 de tone de huilă.

Cristian C., profesor: Când vreau sa fac baie, aştept şi 15 minute ca să se încălzească şi tot nu e fierbinte.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite