Iaşi: Avocata acuzată de trafic de influenţă. „Sunt nevinovată!” (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lileana Cremeniţchi
Lileana Cremeniţchi

Lileana Cremeniţchi, avocata acuzată de procurorii anticorupţie de trafic de influenţă a dat astăzi declaraţii în faţa judecătorilor. Ieşeanca a susţinut că nu a încercat să intervină pe lângă judecători pentru a obţine o hotărâre favorabilă pentru omul de afaceri Gheorghe Apopi.

Ora 8.38 Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis ca Lileana Cremeniţchi să rămână după gratii. Avocata poate declara cu recurs.

Ora 22.45„Transcrierile convorbirilor existente la dosar au fost scoase din context. Nu am încercat să influenţez pe nimeni. Nu aveam cum să influenţez acel dosar, pentru că sunt avocat stagiar.Doresc să fiu judecată pe baza probelor din dosar. Sunt nevinovată", a spus avocata în faţa judecătorilor Curţii de Apel Iaşi. Celelalte trei persoane judecate în dosar au refuzat să dea declaraţii.

La termenul de astăzi avocaţii din dosar au solicitat şi o serie de probe printre care se numără şi o expertiză care să ateste autenticitatea interceptărilor din dosar şi o expertiză a vocii. „În data de 19 februarie, când s-ar fi produs faptele, au fost purtate mult mai multe discuţii. Expertiza trebuie să arate dacă ele sunt prelucrate sau sunt corect redate", adeclarat Ionel Nechita, avocatul lui Apopi.

Judecătoii au dat un nou termen pe 8 decembrie, când vor fi audiaţi şase martori.

Mai citiţi şi:

Iaşi: Lileana Cremeniţchi şi afaceristul Gheorghe Apopi rămân în arest preventiv

Iaşi: Cauţiune de 30.000 de lei pentru omul de afaceri acuzat de cumpărare de influenţă

De asemenea, magistraţii urmează să decidă dacă o vor pune pe avocată în libertate.

Potrivit procurorilor anticorupţie,  pe 19 februarie 2010 avocata ar fi cerut  omului de afaceri Gheorghe Apopi 15.000 de euro, pentru a interveni la unii judecători ai Curţii de Apel Iaşi, în vederea obţinerii unei hotărâri favorabile, într-un dosar civil. Procesul privea o licitaţie pentru un proiect cu bani europeni, la care ar fi participat şi firma omului de afaceri. Banii ar fi fost trimişi prin directorii Nicolae Hogaş şi Dragoş Dascălu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite