Iaşi: Cauţiune de 30.000 de lei pentru omul de afaceri acuzat de cumpărare de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au stabilit o cauţiune de 30.000 de lei în cazul lui Gheorghe Apopi, administratorul SC Apopi& Blumen.

Omul de afaceri  va trebui să achite această sumă până pe 25 octombrie.  În cazul în care reprezentanţii acestuia vor depune banii se va pune în discuţie solicitarea de liberare pe cauţiune. Omul de afaceri Gheorghe Apopi a fost arestat pentru cumpărare de influenţă la sfârşitul lunii septembrie. Magistraţii Curţii Supreme au dispus, în acelaşi caz, arestarea avocatei Lileana Cremeniţchi.

Potrivit procurorilor, pe 19 februarie 2010 Cremeniţchi Lileana, avocată în Baroul Iaşi, a cerut de la omul de afaceri Gheorghe Apoipi 15.000 de euro pentru a interveni la unii judecători ai Curţii de Apel Iaşi pentru a obţine o hotărâre favorabilă într-un dosar civil. Acesta privea o licitaţie  la care ar fi participat şi firma omului de afaceri pentru un proiect cu bani europeni .

Mai citiţi şi:

Interceptări şoc în dosarul avocatei acuzate de trafic de influenţă

Iaşi: Avocata şi cei trei oameni de afaceri reţinuţi de procurori, lăsaţi în libertate (UPDATE)

Iaşi: Oameni de afaceri şi o avocată, soţie de fost judecător, duşi cu cătuşe la instanţă (UPDATE)

Apopi Gheorghe a discutat despre licitaţie cu Cremeniţchi Lileana, cei doi convenind asupra modalităţii de a interveni asupra membrilor completului de judecată, prin intermediul fostelor relaţii de serviciu  ale soţului avocatei, în vederea obţinerii hotărârii favorabile" , se precizează în rechizitoriu.

În aceeaşi zi avocata ar fi primit de Nicolae Hogaş (33 de ani), director la Apopi& Blumen şi Dragoş Dascălu(32 de ani) , director la SC Viarom Construct SA un avans de 30.000 de lei.  La începutul lunii octombrie avocata a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă, iar Apopi, Hogoş şi Dascălu pentru cumpărare de influenţă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite