Iaşi: Autogara SF, pusă la dospit până la anul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul regional de transport care urma să fie amenajat în Tudor Vladimirescu cu fonduri europene s-a împotmolit din cauza contestaţiilor la proiectare.

Ieşenii nu vor beneficia prea curând de o autogară modernă. Şefii Primăriei au anunţat că licitaţia de proiectare a spaţiului ce urma să fie amenajat pe actualul garaj al regiei de transport din Tudor a fost contestată.

Am primit contestaţia din partea firmei Eden Consulting care a pierdut licitaţia pentru realizarea documentaţiei pentru autogară. Prin urmare, ne vom judeca cu ei la Curtea de Apel Bucureşti“, a spus Cosmin Coman, director din cadrul Primăriei. Proiectul trebuia depus în această vară pentru finanţare pe fonduri europene nerambursabile şi este estimat la 20 de milioane de euro.

„Nu ştiu dacă vom putea să realizăm contractul în cursul acestui an. Probabil că vom pierde în acest an finanţarea de aproape 20 de milioane de euro.Sperăm ca în cursul anului viitor să putem rezolva această problemă şi să putem realiza, până la urmă, acest proiect“, a afirmat Coman. Valoarea estimată a contractului atribuit firmei Relians Corp SRL, în asociere cu Search Corporation SRL era de 1,8 milioane de lei, însă firmele Eden Consulting SRL şi EC-ITS BVBA au contestat licitaţia şi au blocat proiectul până la soluţionarea plângerii în instanţă.

Se amână începerea lucrărilor
Viitoarea autogară denumită şi centru intermodal ar trebui să asigure transportul de persoane la nivel internaţional, regional şi din municipiu. Proiectul iniţial prezentat de firma belgiană EC-ITS BVBA şefilor din Palatul Roznovanu vizează amenajarea unei cădiri desprinse parcă din filme science fiction.

Clădirea  cu un etaj urma să aibă la parter un spaţiu de tranzit, ghişee, o sală de aşteptare modernă, iar la etaj pe lângă compartimentele destinate activităţii administrative erau proiectate şi spaţii de relaxare pentru şoferi şi personalul instituţiei.

Citeşte şi:

Iaşi:Afacere cu petrol lângă viitoarea autogară din Tudor Vladimirescu

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite