Iaşi:Afacere cu petrol lângă viitoarea autogară din Tudor Vladimirescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma Unistil va deschide la mijlocul lunii viitoare o benzinărie în Tudor, în apropierea garajului regiei de transport. Operatorul privat care deţine mai multe trasee de transport în comun în oraş va dezvolta un business profitabil în poarta viitoarei autogări care va deservi toată Moldova.

Planurile pentru proiectul de amenajare a unui centru modern de transport sunt blocate în contestaţii, cu toate acestea în apropierea garajului RATP se lucrează de zor. Firma Unistil, care a cumpărat fosta staţie peco a regiei de transport şi a concesionat teren de la Primărie, a început modernizarea unei benzinării.

„Se schimbă pompele şi se igienizează spaţiul. Am luat în franciză Lukoil şi voi folosi staţia atât pentru maşinile noastre de la Unistil, cât şi pentru terţi“, a afirmat Vasile Puşcaşu, patronul firmei Unistil.

Citeşte şi:

Mega-jonglerie cu o benzinărie, pe bani publici la Iaşi

Acesta a anunţat că după 10 iulie va da în folosinţă staţia RATP pe care a cumpărat-o de la Fisc cu 1,5 milioane de lei. În urmă cu câteva luni, firma a concesionat de la Primărie în jur de 1.600 de metri pătraţi, terenul de sub staţia peco. Pentru această suprafaţă, firma achită o redevenţă de peste 20.000 de euro anual. Potrivit hotărârii de Consiliu Local, contractul încetează dacă municipalitatea are nevoie de teren pentru dezvoltarea viitoarei autogări. În schimb, dacă Primăria va trebui să extindă centrul de transport va fi nevoită să achite de la bugetul local către firma privată suma solicitată de aceasta pentru a renunţa la benzinărie.

Macheta viitoarei autogări.

image


Cei care au pregătit primele studiile pentru viitoarea autogară au susţinut că centrul de transport va beneficia de acces doar dinspre bulevardul Tudor Vladimirescu, cel dinspre Splai Bahlui fiind obstrucţionat de actuala benzinărie.


Autogara rămâne în proiect


Directorii Primăriei au menţionat că licitaţia pentru proiectarea centrului de transport care va fi amplasată în Tudor Vladimirescu, pe locul actualului garaj al RATP, este contestată. Astfel, investiţia va fi demarată mult mai târziu faţă de perioada anunţată iniţial.


Şefii municipalităţii intenţionau să depună proiectul de amenjare a autogării, estimat la 90 de milioane de lei, pe fonduri europene. Însă, documentaţia va trebui modificată din cauza majorării TVA.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite